Twee jaar raad

30 maart 2024
Na een lange, maar leuke campagne was het twee jaar geleden zo ver. Op 30 maart 2022 werden wij geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de gemeente Nijkerk. Niet alleen een eervolle roeping maar ook een functie waar je een steentje bij kan dragen aan de samenleving.

Samen een blik op de toekomst houden

29 maart 2024
Column Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21 (deze column verscheen ook in de Stad Nijkerk).

NL Doet

20 maart 2024
Afgelopen zaterdag 16 maart was het weer NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook vanuit PRO21 waren we actief. Raadsleden Tom, Fatima en Mathias waren op zaterdagochtend aanwezig bij Scouting Nijkerk om daar de handen uit de mouwen te steken.

Het begint met taal

07 maart 2024
Taalvaardigheid is nodig om je kinderen te helpen met school, om een gesprek te voeren met je huisarts, om je bankzaken te regelen of een rijbewijs te verlengen, om een baan te vinden. Kortom: om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Het is daarom goed om taalvaardigheid te bevorderen. Hoe gebeurt dat in de gemeente Nijkerk? Verdient dat extra steun?

Jeugdgemeenteraad

06 maart 2024
Dinsdagavond 5 maart 2024 was het dan zover. Uit heel de gemeente Nijkerk deden acht basisscholen mee aan de jeugdgemeenteraad. Drie kinderen uit groep 8 van die scholen hadden zich goed voorbereid op hun eigen plan en gingen met elkaar in debat over elkaars plannen. Het winnende plan om lezen leuk te maken zal ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

De beste burgemeester? Denk mee!

05 maart 2024
Welke eigenschappen en kwaliteiten moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Nijkerk hebben? De gemeenteraad nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om hierover mee te denken. Vanaf woensdag 6 maart kunnen zij via een enquête aangeven wat zij belangrijk vinden voor een nieuwe burgemeester.