Bouw tiny houses

In Nijkerk is er een oplossing voor een aantal groepen die vaak moeilijk aan tijdelijke woonruimte komen. De gemeente laat 28 tiny houses neerzetten, oftewel kleine huisjes.
PRO21 wethouder Wim van Veelen: 'De druk op onze woningmarkt blijft groot. Dat maakt het extra lastig om voor bijvoorbeeld spoedzoekers snel alternatieve huisvesting te vinden. Dankzij de goede samenwerking met WSN en met leverancier Heijmans krijgen wij voor deze zomer deze verplaatsbare woningen beschikbaar om hierin te voorzien. Als het 'werkt' gaan wij op zoek naar meer passende locaties in de gemeente'. Deze huisjes zijn bedoeld voor onder meer statushouders, mensen die in scheiding liggen of financiële problemen hebben.

 

PRO21 wilt voldoende sociale huurwoningen en voldoende huur- en koopwoningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Jongeren in onze gemeente moeten in onze gemeente kunnen blijven wonen. 
PRO21 wil dat er voor onze inwoners voldoende kansen op de woningmarkt zijn. Wij willen dat de gemeente zich inzet voor een gezonde mix van goedkope en dure woningen voor huurders en kopers, voor gezinnen en voor ouderen en jongeren. Doel daarbij moet zijn: zorgen voor voldoende passende woonruimte voor onze inwoners

 

Bron nieuwsbericht Tiny Houses: www.nijkerkerveen.org

PRO21 op Twitter

15 mei om 13:43
.@NadyaAboyaakoub wethouderskandidaat PRO21 https://t.co/gnxkJVmcgV
14 mei om 10:15
Spontane aanmeldingen bij start Zwerfafvalbrigade Hoevelaken https://t.co/FBrFkABWCw
14 mei om 09:50
RT @StadNijkerk: Open dag Turkse moskee druk bezocht NIJKERK Mede dankzij de fraaie weersomstandigheden is de open dag van de Turkse moskee…