Busje komt zo 400

‘Welk kind houdt het dagelijks vol? Meer dan een uur in een bus, samen met 4, 5 andere kinderen, van huis naar school. En ’s middags op dezelfde wijze weer terug van school naar huis.
Voor veel kinderen in onze gemeente een dagelijkse marteling. En, nee: dat ligt meestal niet aan de chauffeur. Of misschien soms ook wel. Maar het heeft vooral te maken met de lange reistijd.

 

Zit maar eens een uur stil in de auto bij vader of moeder. Laat staan als je broertje of zusje naast je wat vervelend heen en weer schuift. Tegen jou begint te praten, terwijl je juist even rust aan de hoofd wilt hebben.


Als je dagelijks lange tijd in “het busje” zit, dan valt dat niet mee. Maar het gebeurt regelmatig dat zo’n ritje naar school langer dan een uur duurt. Vijf kwartier, anderhalf uur. Voor een kind dat al de nodige zorg en aandacht nodig heeft, is dat een marteling. En bij thuiskomst, aan het einde van de dag: dan is alle energie op.


Uur maximale reistijd
In gesprekken met ouders waarvan één of meer kinderen gebruik maakt van dit vervoer, blijkt dit een zeer vervelend probleem. Daarom heb ik dit deze maand in een commissievergadering en tijdens de raadsvergadering van donderdagavond 22 februari aangekaart.

 

PRO21 vindt dat een uur wel de maximale tijd zou moeten zijn. Liefst nog korter, als het kan, maar niet langer.
Zoiets is niet in een paar dagen geregeld. Er lopen nog andere afspraken met vervoerders en regiogemeenten. Maar we willen wel, dat er zo spoedig mogelijk iets aan wordt gedaan. In een motie, die door de gehele raad is ondersteund, wordt aan het college gevraagd om in juni 2018 met informatie en voorstellen te komen om aan dit probleem een eind te maken.’

 


Bart Verbeek, raadslid PRO21 (en nummer 5 op de lijst)

PRO21 op Twitter

09 juli om 15:41
Onderzoek reistijden leerlingenvervoer leidt tot PRO21vragen https://t.co/PPheiIyg3U
28 juni om 19:36
RT @RaadNijkerk: Donderdag 28 juni vergadert de gemeenteraad van Nijkerk. Op de agenda:  Bestemmingsplan Doornsteeg, Jaarstukken, Voorjaars…
15 juni om 20:57
RT @JannekeVIDM: "Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Gisteren ben ik als raadslid geïnstalleerd voor de fractie @PR…