MG 3017 Antoinette half

Aan het begin van mijn loopbaan had ik niks met “netwerken”, 20 jaar verder denk ik daar heel anders over. Nu geeft het mij als raadslid voor PRO21 zelfs energie en word ik er blij van. Het helpt namelijk om politiek en ondernemerschap met elkaar te verbinden en daarbij zichtbaar het verschil te maken voor de inwoner(s) van Nijkerk.

Een prachtig voorbeeld hiervan heb ik kort geleden meegemaakt. Een paar weken geleden was ik als raadslid uitgenodigd bij een bijeenkomst van de gemeente. We bespraken daar het wel en wee van statushouders binnen de gemeente Nijkerk.

Bij deze bijeenkomst vertelden onze nieuwe inwoners waar ze tegen aanlopen in de praktijk bij de integratie op het gebied van opleiding, ondersteuning en werk. Een van de deelnemers aan deze bijeenkomst was een jongeman man uit Syrië. Hij had zich in een heel korte tijd de Nederlandse taal zich eigen heeft gemaakt en wilde graag aan de slag in de IT. De gemeente helpt deze nieuwe inwoners bij het vinden van werk met een jobcoach. Ze willen ook graag zelfstandig bouwen aan hun toekomst, maar missen vaak het netwerk om stappen te zetten.

Met dit in het achterhoofd raakte ik vorige week tijdens een ondernemersborrel in gesprek met een eigenaar van een IT bedrijf uit Nijkerk. Ik ben zo vrij geweest om te vragen of hij niet iets kan betekenen voor deze jongeman. Hij reageerde daar heel positief op en momenteel wordt het contact tussen hun in gang gezet.

Ik ben trots op de goede band tussen de politiek en het bedrijfsleven in Nijkerk. Hopelijk volgen er nog veel van dit soort mooie contacten.

 

Antoinette de Bruin, raadslid PRO21

PRO21 op Twitter

10 oktober om 13:45
Het doet ons goed dat ook in onze gemeente de regenboogvlag dit weekend wappert om Coming Out Dag te ondersteunen.… https://t.co/0IVclkXV3l
05 oktober om 09:39
De Week van de opvoeding staat in het teken van staan en opvallen. Juist in deze periode waar Corona het dagelijks… https://t.co/hL1hKwyNlX
03 oktober om 00:19
PRO21 heeft schriftelijke vragen gesteld over het antidiscriminatiebeleid @gemeenteNijkerk. Iedere inwoner heeft re… https://t.co/JBElRVLuVk