Wim 400
Het is vandaag de dag van de mensenrechten. Een goede en betaalbare woonplek is een belangrijk mensenrecht. De vanzelfsprekendheid daarvan neemt ook in ons welvarende land af.


´Meer daklozen´, koppen de kranten. Onder invloed van de druk op de woningmarkt is het voor starters veel lastiger geworden om een eerlijke start van hun wooncarriere te kunnen maken. Tegelijk doen nieuwe doelgroepen, tot voor kort bij instellingen gehuisvest, een beroep op de bestaande huurwoningen. En die woningen blijven bezet omdat senioren daarin langer (moeten) blijven wonen nu de verzorgingshuizen gesloten zijn.


Gelukkig hebben wij met de woningcorporaties in Nederland verhuurders die puur gericht zijn op mensen die weinig huur kunnen betalen. WSN en de Alliantie doen dat in Nijkerk. En goed, denk ik. Wij moeten als gemeente zorgen dat zij hun werk kunnen blijven doen. Door te zorgen dat zij over voldoende locaties kunnen beschikken en afspraken te maken over de juiste nieuwe woningen. Ook nu de druk op de woningmarkt groot is en het verleidelijk is om meer en duurdere koopwoningen te realiseren.


En dat moeten wij ook blijven afdwingen bij de projectontwikkelaars als zij op hun eigen grond ontwikkelen. Juist nu de gemeenten vaak niet kiezen voor een eigen grondpolitiek. Voor iedereen moet een passende plek zijn en blijven in onze gemeente. En dat gaat niet vanzelf goed.

Wim van Veelen, raadslid PRO21
Wim@PRO21.nl

PRO21 op Twitter

26 mei om 08:02
“Ook al benutten wij alle daken en restgronden in het bebouwde gebied, het grootste deel van de energieproductie za… https://t.co/V11MXx2O5E
12 mei om 17:36
We wensen alle zorgmedewerkers een fijne Dag van de Zorg toe! In deze sector zijn ‘beroep’ en ‘passie’ voor velen e… https://t.co/ln6HN6uYdT
04 april om 00:19
Gezamenlijke verklaring van de gemeenteraad van Nijkerk https://t.co/1FfdRbTK0N