Canonkaarten

PRO21 Wethouder Nadya Aboyaakoub-akkouh presenteerde in Museum Nijkerk een set van 50 leskaarten bij de Nijkerkse Canon.

'De Canon van Nijkerk biedt kinderen de mogelijkheid om op een speelse wijze de geschiedenis van hun eigen gemeente te leren kennen. Het geeft meer inhoud en kleur aan het verhaal van Nijkerk en beïnvloedt ten positieve hoe kinderen naar hun gemeente kijken en daar invulling aan geven. Ik juich dit enorm toe,' aldus Aboyaakoub.

 

Een werkgroep van vijf vrijwilligers van Museum Nijkerk (Aline van der Kolk, Aafke Komduur, Leny Woudenberg, Tini Smorenburg en Henk van der Burg) werkte hier aan samen met conservator Saskia van den Berg. De leskaarten werden in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van de Rehobothschool, de Johannes Calvijnschool en ’t Blokhuus. De scholen die niet aanwezig waren ontvangen de leskaarten binnenkort.

 

De Nijkerkse Canon is een indeling van de geschiedenis in 50 vensters: korte verhalen over de belangrijkste onderwerpen uit de lokale historie met foto’s en leestips, zie http://www.museumnijkerk.nl/nijkerkse-canon. Nu is bij elk venster een kleurrijke leskaart gemaakt met gevarieerde vragen en opdrachten voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

 

De leskaarten zijn financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Rotary Club Nijkerk, het Stimuleringsfonds van de Rabobank en de gemeente Nijkerk. Erfgoed Gelderland heeft advies gegeven. De uitreiking valt samen met het 50-jarig bestaan van Stichting Oud Nijkerk. De leskaarten zijn een cadeau aan het basisonderwijs. Al 50 jaar werken vrijwilligers aan het behoud, presentatie en ontsluiting van het lokale erfgoed.

 

Later dit voorjaar wordt een bezoekles aan het museum gepresenteerd, waarin ook de Nijkerkse Canon centraal staat.

Bent u benieuwd naar de Canon van Nijkerk, deze vindt u hier: https://www.entoen.nu/nl/gelderland/nijkerk

 

Op de foto van links naar rechts: wethouder Nadya Aboyaakoub, Ineke Boonstra (directeur Rehobothschool), Arna van Deelen (leerkracht Rehobothschool), Erna Luijten (directeur Johannes Calvijnschool) en Mieke Verdonk (leerkracht ’t Blokhuus)

 

PRO21 op Twitter

24 februari om 13:44
RT @ReneRuesen: Kapotte spullen niet weggooien maar repareren. Door lagere BTW stimuleren we hergebruik, besparen we... https://t.co/NG20BH…
24 februari om 08:13
'Winkeliers moeten meer ruimte krijgen om te ondernemen. En de vrijheid hebben om ook op zondag open te zijn.' PRO2… https://t.co/5zLMc5Fh9W
23 februari om 11:40
'De vraag naar appartementen voor senioren en alleengaanden groeit snel. Met een voorkeur voor plekken dichtbij voo… https://t.co/Yvh8QsgjM4