Nadya 2 Fotograaf Hannah Anthonysz

 

De huidige wethouder Nadya Aboyaakoub wordt lijsttrekker van PRO21 voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Wethouder Wim van Veelen staat op nummer twee gevolgd door raadsleden Antoinette de Bruin, Irene Moes, Bart Verbeek en nieuwkomers Janneke van Heugten en Linda de Wals. Samen met raadslid René Ruesen, nieuwkomer Yassin el Banoudi en Ester van der Laan zijn ze de eerste tien kandidaten op de lijst. “De lijst bevat een zorgvuldige mix van ervaren raadsleden en nieuwe PRO21 kandidaten die staan te popelen om zich voor de Nijkerkse inwoners te gaan inzetten”, aldus PRO21 bestuursvoorzitter Rob Ruijtenberg.

 

Betrokken en bevlogen volksvertegenwoordiger
Tijdens de algemene ledenvergadering werd Nadya Aboyaakoub unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. De zeer ervaren Aboyaakoub is al jaren betrokken bij alles wat in de gemeente Nijkerk speelt. Ruijtenberg; “Nadya is toegankelijk voor alle Nijkerkse inwoners en bewijst al geruime tijd dat zij dingen voor elkaar krijgt. Ze staat echt tussen de inwoners en zet zich met grote kracht en betrokkenheid in voor een open en sociale samenleving waarbij iedereen telt.”

 

 

Kandidatenlijst vervroegd bekend
De volledige kandidatenlijst is vroeger dan gebruikelijk bekend gemaakt. PRO21 vindt het belangrijk om de inwoners te betrekken bij lokale onderwerpen. Het vroeger bekend maken van de lijst geeft alle kandidaten de gelegenheid om nog meer met de Nijkerkse inwoners in contact te komen.
PRO21 is het samenwerkingsverband tussen de PvdA, D66 en GroenLinks in de gemeente Nijkerk. De partij zet zich in voor een sociale gemeente Nijkerk waarbij solidariteit, duurzaamheid en openheid belangrijk zijn. Op dit moment is PRO21 met vijf raadsleden vertegenwoordigd in de gemeenteraad. En met twee wethouders in het college. Samen met collega wethouder Wim van Veelen uit Hoevelaken wil Nadya Aboyaakoub de Nijkerkse kiezers vragen om het huidige collegebeleid, dat sinds 2015 is gebaseerd op openheid, vernieuwing, innovatie en meer daadwerkelijke betrokkenheid van inwoners, na maart 2018 te mogen voortzetten.

 

Kandidatenlijst PRO21 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 (1e 10 kandidaten)
1. Mw. N (Nadya) Aboyaakoub-Akkouh
2. Dhr. W (Wim) van Veelen
3. Mw. A (Antoinette) de Bruin
4. Mw. I (Irene) Moes
5. Dhr. B (Bart) Verbeek
6. Mw. J (Janneke) van Heugten
7. Mw. L (Linda) de Wals
8. Dhr. R (René) Ruesen
9. Dhr. Y (Yassin) el Banoudi
10. Mw. E (Ester) van der Laan

PRO21 op Twitter

09 juli om 15:41
Onderzoek reistijden leerlingenvervoer leidt tot PRO21vragen https://t.co/PPheiIyg3U
28 juni om 19:36
RT @RaadNijkerk: Donderdag 28 juni vergadert de gemeenteraad van Nijkerk. Op de agenda:  Bestemmingsplan Doornsteeg, Jaarstukken, Voorjaars…
15 juni om 20:57
RT @JannekeVIDM: "Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Gisteren ben ik als raadslid geïnstalleerd voor de fractie @PR…