De Nationale Museumweek 19-25 april

De Nationale Museumweek 19-25 april

19 april 2021

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de ruim 400 musea in het hele land die zijn aangesloten bij de Museumvereniging hun collecties in de schijnwerpers zetten.

De musea nodigen zo ambassadeurs, fans én nieuw publiek uit om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud.

Helaas zijn de musea gesloten en kunnen we niet genieten van al het mooist wat er geboden.

Ook ons Museum Nijkerk is nog gesloten. Met tal van collecties en mogelijkheden van stadswandelingen en een museumwinkel die wij nu helaas moeten missen.

De meest recente expositie is DE WIEG TOT HET GRAF. Dit is een expositie ingericht over belangrijke momenten in het leven van mensen, ‘Van de wieg tot het graf’. De geboorte van een kind, doop, verloving, huwelijk of overlijden van een dierbare zijn gebeurtenissen die ons binden. We vieren met elkaar feest of delen in elkaars verdriet. De collectie van Museum Nijkerk biedt een rijke verzameling aan historische voorwerpen, foto’s en verhalen die deze levensmomenten uit het verleden uitbeelden, zoals doopjurken, een trouwkostuum en uitvaartjassen van begrafenisondernemers.
 De Nijkerkse kunstenares Linda Verkaaik stelde kunstvoorwerpen in bruikleen ter beschikking die het thema verdrinking op een bijzondere wijze uitbeelden.

Omdat er vanwege corona geen normale opening kon plaatsvinden, heeft Ely Hackmann voor Museum Nijkerk een filmpje gemaakt waarin wethouder Nadya Aboyaakoub-akkouh, kunstenares Linda Verkaaik en vrijwilliger Theo Slijkerman iets vertellen over de expositie. U kunt de film hier zien: https://youtu.be/u1a4bv34gRE

Maar het mooiste is als we, zodra het weer kan, ons mooie museum gaan bezoeken.

Meer informatie:

Museum Nijkerk
Adres: Venestraat 16
www.stichtingoudnijkerk.nl www.museumnijkerk.nl