Oplossingen van de jeugd

Oplossingen van de jeugd

12 augustus 2020

 In 1999 werd 12 augustus uitgeroepen tot Internationale Dag van de Jeugd. Gevraagd wordt om stil te staan bij jongeren van 15 tot 24 jaar en bij wat zij betekenen voor de wereld.

Beste ‘Jeugd’… Voor mij persoonlijk betekenen jullie heel veel. Jullie zijn de generatie van mijn kinderen. En voor je kinderen en hun tijdgenoten wil je natuurlijk niets dan goeds.

Het liefst rol je de rode loper voor ze uit en wil je dat ze ‘nog lang en gelukkig leven’.Oké… de generaties vóór jullie hebben jullie voor flinke uitdagingen gesteld… Uitdagingen waar jullie nooit om gevraagd hebben en waar je vermoedelijk liever niet mee geconfronteerd had willen worden. Sorry… ‘niets dan goeds’ en ‘rode loper’ is dus niet helemaal gelukt…

Op deze Dag van de Jeugd wil ik daar dus even bij stilstaan. In het volle besef dat we het van ‘mijn generatie’ in het algemeen niet moeten hebben wanneer we naar oplossingen zoeken voor problemen die ‘de slechte gewoonten van onze generatie’ hebben veroorzaakt.Ook COVID-19 zorgt er trouwens voor dat ik me steeds vaker afvraag of het ‘normaal’ van ons als 40/50-plussers eigenlijk wel zo normaal was…

En zoals Einstein zei…

einstein

Onbevangenheid, weinig cynisme, nog een flinke dosis idealisme, voeg daarbij vitaliteit en vindingrijkheid (dat bijdraagt aan realisme)… een gezonde portie tegendraadsheid... : al die zaken die de ‘heersende klasse’ misschien heeft verloren… Bij jullie, ‘de Jeugd’ is het in zijn algemeenheid nog volop aanwezig.


Dat geeft hoop. ‘Jeugd’: dank dat jullie er zijn en laat van je horen!


Linda de Wals, fractielid PRO21

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

PRO21 is het samenwerkingsverband tussen
D66, PvdA en GroenLinks in de gemeente Nijkerk.
Samen, Open en Dichtbij