Bouwen voor de toekomst

Bouwen voor de toekomst

22 april 2021

PRO21 gaat voor de toekomst. We gebruiken graag een sprookje om dat uit te leggen. In dit geval het sprookje van de wolf en de drie biggetjes. Drie biggetjes trekken de wereld in. De een bouwt een huisje van stro, de ander een huisje van takken, en de derde een huisje van steen. Een wolf blaast de huisjes van de eerste twee biggetjes om en zij vluchten naar het derde stenen huisje. Het stenen huisje blijft echter overeind, wat de wolf ook probeert en de biggetjes leefden nog lang en gelukkig.

Dit sprookje vertellen we aan onze kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. Het draagt bij aan het beeld dat stenen huizen het sterkst zijn. Alleen wisten de vertellers van dit sprookje uit de 19e eeuw nog niet dat we in de 21e eeuw kruislaaghout zouden ontwikkelen. Dat is sterk, brandveilig, energiezuinig en duurzaam. Daarom heeft PRO21 gevraagd of het mogelijk is om een experiment met duurzame houtbouw te doen in Doornsteeg Fase 3. Daarop heeft de wethouder beloofd dat in Doornsteeg fase 3 minimaal één experiment met circulair bouwen van meerdere woningen wordt uitgevoerd. Daarmee kunnen wij in Nijkerk dit sprookje gaan herschrijven om zo het beeld van duurzame, toekomstgerichte woningbouw te veranderen.

Met Doornsteeg Fase 3 realiseren we een wijk die gefaseerd over meerdere jaren wordt gerealiseerd. Daarmee kunnen we voor de kern Nijkerk voor langere tijd bijdragen aan het verminderen van het woningtekort. Het programma voor de woningbouw is gebaseerd op de nieuwe woonvisie en richt zich op het voorzien in de lokale behoefte aan woningen. Ook komt er ruimte voor vijf woonwagenstandplaatsen. En we gaan gebruik maken van nieuwe parkeernormen. Zodat de wijk ook op dat vlak klaar is voor de toekomst. Tot slot is PRO21 blij dat in fase 3 veel ruimte komt voor spelen en verblijven voor alle leeftijden. Jong en oud, om te voetballen op het nieuwe voetbalveldje, of om buren op een mooie groene plek te ontmoeten.

Irene Moes
irene@PRO21.nl
fractievoorzitter PRO21 Nijkerk

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij