Wim van Veelen stopt als gemeenteraadslid

Wim van Veelen stopt als gemeenteraadslid

04 september 2020

PRO21-gemeenteraadslid en voormalig wethouder Wim van Veelen zal per 24 september zijn functie als raadslid in de gemeente beëindigen. Hij kondigde dit aan omdat het raadswerk voor hem niet meer te combineren is met zijn veranderde werkomstandigheden.

Wim van Veelen: “Na mijn wethouderschap heb ik mijn oorspronkelijke werk weer kunnen oppakken. Twee mooie opgaven daarin, beide in het zuiden van het land, gaan mij vanaf nu zoveel tijd kosten dat het niet meer is te combineren met het avond- en weekendwerk voor de raad.
Het valt mij zwaar die keuze te moeten maken. Ik blijf als lid van PRO21 beschikbaar voor kortlopende taken op de achtergrond. En als betrokken inwoner zal ik de ontwikkelingen in mijn woonplaats actief blijven volgen en waar nodig ondersteunen als mijn kennis en ervaring daarbij kan helpen”.


PRO21-partijvoorzitter René Ruesen: “Als PRO21 vinden we het heel jammer én respecteren wij dat Wim dit besluit heeft genomen. Wim heeft als wethouder en daarna als raadslid in de afgelopen jaren met zijn kennis en kunde een belangrijke en positieve bijdrage aan de Nijkerkse politiek geleverd. Wij bedanken Wim van harte voor zijn grote inzet en zijn bijdrage aan de hele Nijkerkse samenleving én wensen hem alle goeds, zowel qua werk als privé”.

Irene Moes, fractievoorzitter van PRO21: “Wim heeft zich als betrokken raadslid afgelopen periode met veel passie ingezet voor duurzaamheid en zijn geliefde Hoevelaken. De fractie heeft begrip voor de keuze van Wim, wij gaan hem missen en wensen hem veel succes met zijn werkzaamheden”.

Bart Verbeek beoogd opvolger
Bart Verbeek is de beoogd opvolger van Wim van Veelen. Hij is momenteel commissielid en met hem keert een zeer ervaren raadslid weer terug in de gemeenteraad. PRO21-partijvoorzitter René Ruesen: “Met de opvolging door Bart wordt de vijf persoons PRO21-fractie weer compleet met een enthousiast en goed raadslid. Met zijn ervaring, o.a. op het onderwijsgebied, kan de hele raad haar voordeel doen. Bart startte als raadslid in de gemeente Hoevelaken. Hij is al lang actief binnen PRO21 in verschillende rollen. Zo was hij o.a. al eerder raadslid van 2002 tot en met 2006, in 2008, en van 2014 tot en met 2018. Wij wensen Bart heel veel plezier én succes met zijn terugkomst in de gemeenteraad.”

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

PRO21 is het samenwerkingsverband tussen
D66, PvdA en GroenLinks in de gemeente Nijkerk.
Samen, Open en Dichtbij