CDA, PRO21 en VVD gaan coalitie vormen

CDA, PRO21 en VVD gaan coalitie vormen

09 april 2022

Donderdag 7 april presenteerde informateur Pieter den Besten zijn eindconclusie. Een coalitie tussen CDA, PRO21 en VVD vindt hij het meest kansrijk. PRO21 is blij met deze voorkeurscoalitie. Met CDA en VVD gaan we graag de volgende fase in de coalitievorming in. 

Persbericht Gemeente Nijkerk: Rapport informateur vorming coalitie Nijkerk gereed

De meest logische vervolgstap voor de vorming van een coalitie in Nijkerk is om het formatieproces aan te gaan met CDA, PRO21 en VVD. Dit concludeert informateur Pieter den Besten in zijn rapport.

Donderdag 7 april is het rapport van de informateur toegelicht in een openbare bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst deed hij verslag van de gevoerde gesprekken en deelde hij zijn conclusies.

In de afgelopen weken heeft hij de partijen in de gemeenteraad gesproken. Alle partijen gaven aan de voorkeur te hebben voor een coalitie van drie partijen. Op basis van de door de partijen uitgesproken voorkeuren voor een coalitie komt de informateur tot de conclusie dat een coalitie van CDA, PRO21 en VVD zou kunnen steunen op een meerderheid van 16 van de 27 raadszetels.

De informateur heeft ook gesproken met de partijen over de inhoudelijke thema’s die spelen. De partijen hebben hun prioriteiten voor de komende jaren aangegeven, zoals woningbouw, duurzaamheid en kansengelijkheid. Alle partijen hebben aangegeven dat er wel bespreekpunten zijn, maar dat er geen breekpunten worden voorzien tijdens het verdere formatieproces.

De informateur heeft meegegeven dat het formatieproces het beste kan plaatsvinden onder leiding van een onafhankelijke formateur, om de inhoudelijke thema’s goed te bespreken en tot een gedragen coalitieakkoord te komen.

Meer informatie en het rapport van de formateur is te vinden op: https://www.nijkerk.eu/rapport-informateur-vorming-coalitie-nijkerk-gereed

 Irene Moes, fractievoorzitter
Simone van der Marck, voorzitter Bestuur

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij