Irene Moes bij Politiek Cafe Bouwen en Wonen

Irene Moes bij Politiek Cafe Bouwen en Wonen

20 februari 2022

Het politiek café van zaterdag 19 februari ging over wonen, een heel belangrijk onderwerp. Want we kennen allemaal de verhalen van mensen over die moeizame zoektocht naar een huis in onze mooie gemeente. Voor hen kunnen we niet genoeg woningen bouwen: hoe meer, hoe sneller, hoe beter.

Ook zijn er mensen die het zonde vinden dat groene plekken in onze gemeente verloren gaan aan woningbouw. En dat is precies wat het ingewikkeld maakt. Want één van de kwaliteiten van Nijkerk is het groen.

Voor PRO21 is het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan de samenleving. En meedoen betekent ook een woning die betaalbaar is.  Er zijn te weinig woningen, daarom heeft het bouwen van betaalbare woningen voor PRO21 de hoogste prioriteit. Voor een- en tweepersoonshuishoudens en voor gezinnen. Voor jong en oud. In alle kernen van onze gemeente. Die woningen willen we bouwen in groene en aantrekkelijke wijken. Met speeltuintjes en plekken om je buren te ontmoeten.

Het eerlijke verhaal daarbij is dat binnen de woonkernen te weinig plek is om te voldoen aan de lokale behoefte aan betaalbare woningen. Daarom kiest PRO21 voor hoogbouw op plekken die zich daarvoor lenen, zoals de Havenkom in Nijkerk. Zodat we minder hoeven te bouwen in het groen. In bijvoorbeeld Doornsteeg Fase 3, Het Spaanse Leger en de Havenkom in Nijkerk, Deelplan 3 in Nijkerkerveen en het Woonpark en Klaarwater (Middelaar-Oost) in Hoevelaken kunnen nog ongeveer tien jaar woningen bouwen. Met die plannen moeten we aan de slag, zodat er snel nieuwe betaalbare woningen bijkomen.

En tien jaar lijkt lang, maar als we nu niet nadenken over nieuwe locaties voor woningen dan zijn we niet op de toekomst voorbereid. Daarom moeten we nu al nadenken over de vraag: waar kunnen we over tien jaar woningen bouwen? PRO21 denkt dat het gebied rond Holkerveen en het deel van Slichtenhorst aan de kant van het spoor, aansluitend aan Het Spaanse Leger, logische plekken zijn. Voordat het zover is gaan we in gesprek met de samenleving. Om samen te bepalen of dit echt de logische plekken zijn. Om samen te bepalen welke woningen dan nodig zijn. En om er samen voor te zorgen dat de gemeente Nijkerk een nog mooiere, groenere, gezondere, veiligere en fijnere plek wordt om te wonen.

Wilt u weten wat de partijen over dit onderwerp hebben gezegd tijdens het politiek café, terugkijken kan via: https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/163316/vierde-politiek-cafe-van-kiezen-voor-nijkerk-terugkijken-video-2-2/.

Irene Moes
Lijsttrekker PRO21
irene@pro21.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij