Mijn vuurdoop

Mijn vuurdoop

07 februari 2022

In het Nijkerkse politieke café ging het op 5 februari over klimaat en duurzaamheid. Hoe wordt Nijkerk duurzamer, waar beginnen we en wat kan de gemeente doen?

Als politieke partijen zijn we het hier gelukkig over eens… we willen onze gemeente beter achterlaten voor onze (klein)kinderen. En dan komt de vraag, en hoe dan?

Sommigen vertellen vooral wat ze niet willen, anderen praten over 'pas op de plaats', aard- of restwarmte, zonnepanelen, windenergie en andere innovaties. Zelfs kernenergie komt ter sprake. En daar gaan wij als gemeente Nijkerk echt niet over. Kortom er wordt veel gesproken, maar weinig gezegd.

Ik neem jullie graag mee in het duurzame verhaal van PRO21:

  • Als gemeente is het belangrijk om zicht te hebben op mensen die in energiearmoede leven. Ondersteunen kan alleen als je mensen goed kent en weet wat ze nodig hebben. We zoeken elkaar op, zijn duidelijk in wat we kunnen doen en betrekken inwoners en woningcorporaties in de oplossingen.
  • Inwoners moeten profiteren van projecten waar zon en wind lokaal wordt opgewekt. We gaan met inwoners en bedrijven hierover in gesprek en maken afspraken over de verdeling.
  • Circulair bouwen en produceren betekent minder afval. We willen een stappenplan maken hoe we als gemeente het voorbeeld hierin kunnen zijn. Dit start met het gebruiken van producten die keer op keer gebruikt kunnen worden.


Voor mij was het mijn eerste optreden namens PRO21. Ik heb goed geluisterd (dit is mijn politieke superkracht) en sprak mijn naam -de tweede keer- geweldig uit. Mijn optreden was een goed voorbeeld van hoe ik politiek wil bedrijven: minder woorden, meer daden!

Shemara Ooijevaar, PRO21
shemara@pro21.nl

Het Nijkerkse politieke café is terug te luisteren via:

 https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/162813/derde-politiek-cafe-van-kiezen-voor-nijkerk-terugkijken-video-2/

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij