PRO21 kandidatenlijst vastgesteld

PRO21 kandidatenlijst vastgesteld

02 november 2021

Op 1 november hebben de leden van PRO21 ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Irene Moes is gekozen tot lijsttrekker. Ze voert een kandidatenlijst aan met jonge en gedreven nieuwkomers.

Zij staan met een frisse blik en veel enthousiasme klaar om het progressief linkse geluid in de gemeente Nijkerk te laten horen. Om zo vanuit de kernwaarden van PRO21 “Samen, open en dichtbij” de Nijkerkse samenleving nog mooier en beter te maken.

Partijvoorzitter Simone van der Marck is blij dat Irene Moes met haar brede ervaring, kennis en enthousiasme PRO21 in de verkiezingen als lijsttrekker wil aanvoeren. De Nijkerkse Irene Moes is sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Vanaf 2018 geeft ze met verve invulling aan de rol van fractievoorzitter in de gemeenteraad. Irene staat voor een samenleving waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen. En voor een gemeente Nijkerk die een mooie, groene, gezonde en fijne plek is om te wonen, te verblijven en te werken.

De belangrijke speerpunten voor PRO21 zijn ook in goede handen bij de kandidaten. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen en Tom Kortink uit Hoevelaken zijn de nummers 2 en 3 op de lijst. Mathias wil actief bijdragen aan meer duurzaamheid, meer diversiteit en kunst en cultuur.  Tom Kortink richt zich op een beter klimaat en minder sociale ongelijkheid. Rinus van Hofweegen, Shemara Ooijevaar en Adinda van Beek staan op plek 4, 5 en 6. Rinus is actief in een landelijke jongerenpartij en wil zijn progressieve idealen voor wonen, werk, inkomen en onderwijs ook voor de inwoners van Nijkerk waarmaken. Shemara heeft ruime ervaring met actuele thema’s als ruimtelijke ontwikkeling, natuur, milieu en recreatie. Adinda is gedreven om op te komen voor mensen die het moeilijk hebben en wil hun stem meer laten horen. 

De kandidatenlijst bevat in totaal 20 personen, en is hier te vinden: Kandidatenlijst.

Op de foto de nummers 1 t/m 10 van de kandidatenlijst; voorste rij: Shemara Ooijevaar, Mathias van Veen, Irene Moes (lijsttrekker), Tom Kortink. Achterste rij: Jikke Eikelboom, Rinus van Hofweegen, Alex Craenen, Fatima Laghmouchi. Niet op de foto staan: Adinda van de Beek (nr 6) en Hatice Ozan (nr 10).

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij