Regiotaxi wordt ValleiHopper

 

Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in de gemeente Nijkerk. De gemeenten in het Foodvalleygebied hebben met elkaar afgesproken dat de nieuwe regiotaxi Valleihopper gaat heten. De Valleihopper biedt klanten vervoer waar het gewone openbaar vervoer geen uitkomst biedt, zo bleek bij een presentatie in Ede waar de Nijkerkse fracties van PRO21 en VVD aanwezig waren.

 

 

 


De regiotaxi wordt nu nog door de provincie geregeld en gaat vanaf 1 januari 2017 over naar de zes regio’s in de provincie Gelderland, waaronder FoodValley. De Valleihopper van de Regio FoodValley wordt een betrouwbare oplossing voor iedereen die geen gebruik kan maken van het gewone openbaar vervoer. Dat kan zijn omdat er helemaal geen openbaar vervoer in de buurt is of omdat iemand lichamelijk of geestelijk niet in staat is om met het gewone openbaarvervoer te reizen.

 


De reiziger zal vanaf 1 januari 2017 het aantal kilometers gaan betalen. Bij de huidige regiotaxi gaat het om een prijs per zone. In de praktijk zullen daarom sommige ritten iets goedkoper kunnen worden en anderen juist iets duurder. Mensen die lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn met het gewone openbaarvervoer te reizen kunnen bij hun eigen gemeente in aanmerking komen voor een lager tarief per kilometer.

 

Regio FoodValley wil het nieuwe vervoer zo efficiënt en eenvoudig mogelijk organiseren. Voor de reiziger komt er één onafhankelijk loket waar men informatie kan krijgen en een rit kan reserveren. Transvision gaat dit loket beheren en zorgt voor een slimme en klantvriendelijke planning. Hiervoor kan men gebruik maken van meerdere gecontracteerde vervoerders, waaronder ook kleinere vervoerders. Tijdens de presentatie in Ede werd ook duidelijk dat het reguliere openbare vervoer waarschijnlijk behoorlijk op de schop gaat. Vooral in de avonduren en in het weekeinde zijn bepaalde buslijnen niet meer rendabel.

PRO21 op Twitter

09 juli om 15:41
Onderzoek reistijden leerlingenvervoer leidt tot PRO21vragen https://t.co/PPheiIyg3U
28 juni om 19:36
RT @RaadNijkerk: Donderdag 28 juni vergadert de gemeenteraad van Nijkerk. Op de agenda:  Bestemmingsplan Doornsteeg, Jaarstukken, Voorjaars…
15 juni om 20:57
RT @JannekeVIDM: "Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Gisteren ben ik als raadslid geïnstalleerd voor de fractie @PR…