Rene close1

PRO21 gaat zondag 10 maart met de trein naar de grote klimaatmars in Amsterdam en nodigt inwoners van de gemeente Nijkerk uit om aan te sluiten. De klimaatmars wordt georganiseerd door GroenLinks samen met Milieudefensie, de FNV, de Woonbond, DeGoedeZaak en Greenpeace.

 

Naar verwachting gaat Nederland massaal de straat op voor het klimaat. De meerderheid van Nederland wil een definitieve doorbraak in de klimaatcrisis. De deelnemers willen dit samen tijdens de grootste klimaatmars van ons land laten zien.


Samen naar Amsterdam
Samen met PRO21 wordt er verzameld op station Nijkerk en station Hoevelaken. Vanaf station Nijkerk wordt er vertrokken om 11:35 uur en vanaf station Hoevelaken wordt er om 11:25 uur vertrokken. Deelnemers die vanuit Amersfoort aansluiten, kunnen om 11:55 uur de trein naar Amsterdam nemen. PRO21 voorzitter René Ruesen: ‘Iedereen is welkom om zich aan te sluiten en samen met PRO21 naar de Dam in Amsterdam te gaan. Hoe meer mensen, hoe luider de boodschap. We maken gebruik van het NS Groepsticket Daluren of meereiskorting. Wil jij daar ook gebruik van maken, geef dat dan door via fractie@pro21.nl’.


Vervuiler betaalt
De tijd dat de vervuilende industrie de hand boven het hoofd gehouden werd, is volgens de organisatoren van de klimaatmars voorbij. Ze willen dat de vervuiler gaat betalen. 2019 wordt gezien als het jaar van het klimaat, waarin een ambitieus, daadkrachtig en eerlijk klimaatbeleid moet doorbreken. Ook PRO21 vindt het tijd voor een urgente klimaatboodschap, van hoop en samenwerken, van de toekomst. "Ik ben klaar met de vage beloften van deze regering: het is nu tijd voor actie en concrete maatregelen. Wij gaan de straat op voor een eerlijk klimaatbeleid", aldus René Ruesen.

 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje fractie@pro21.nl.

Op Facebook aanmelden of je vraag stellen kan ook: https://www.facebook.com/events/1133744226806771/

PRO21 op Twitter

26 mei om 08:02
“Ook al benutten wij alle daken en restgronden in het bebouwde gebied, het grootste deel van de energieproductie za… https://t.co/V11MXx2O5E
12 mei om 17:36
We wensen alle zorgmedewerkers een fijne Dag van de Zorg toe! In deze sector zijn ‘beroep’ en ‘passie’ voor velen e… https://t.co/ln6HN6uYdT
04 april om 00:19
Gezamenlijke verklaring van de gemeenteraad van Nijkerk https://t.co/1FfdRbTK0N