Wil jij een bijdrage leveren aan de samenleving, inwoners vertegenwoordigen en je talenten ontwikkelen?

 Wij zoeken jou!

  • Je bent inwoner van Nijkerk, Nijkerkerveen of Hoevelaken en je wilt maatschappelijk betrokken zijn bij de bewoners en maatschappelijke organisaties in de gemeente.

  • Je wilt dat iedereen erbij hoort en mee kan doen. Zo wil je je er bijvoorbeeld hard voor maken dat er nieuwe woningen worden gebouwd voor starters en doorstromers.

  • Je wilt dat de gemeente groen blijft, duurzaam wordt beheerd, je wilt je inzetten voor de energietransitie en je wilt actie ondernemen.

Als raadslid leer je veel nieuwe vaardigheden, zoals onderhandelen en spreken in het openbaar. Dit gebruik je om je doelen in de gemeenteraad te bereiken, maar je hebt er ook veel aan in je dagelijks leven, werk of opleiding.

Een PRO21-raadslid onderschrijft uiteraard de uitgangspunten van PRO21. Je staat er als raadslid niet alleen voor. Je werkt samen in de fractie (nu 5 leden en dat willen wij minimaal zo houden). PRO21 staat ook voor het tijdig betrekken van inwoners bij onderwerpen die hen raken of waar zij verstand van hebben.

Wat we bieden

We willen inwoners die raadslid willen worden of zich afvragen of dit iets voor hen is, de gelegenheid geven zich te oriënteren en zich in te werken. Daarom beginnen we ruim op tijd. Zo kun je op allerlei manieren ervaring opdoen, bijvoorbeeld door mee te lopen met de fractie. We betrekken je actief  bij het opstellen van het verkiezingsprogramma en de voorbereiding van de campagne. Ook kun je deelnemen aan diverse programma’s voor (kandidaat)raadsleden van de drie landelijke politieke partijen.  Zo komen onze kandidaat-raadsleden goed voorbereid aan de start.

Nieuwsgierig, wat nu?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Dan komen wij graag in contact met jou!

 Ja, neem contact met mij op! 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

PRO21 is het samenwerkingsverband tussen
D66, PvdA en GroenLinks in de gemeente Nijkerk.
Samen, Open en Dichtbij