Een overzicht met de kandidaat raadsleden van PRO21 voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Irene Moes

Nummer 1

Nijkerk, 37 jaar

Lees meer
×

Irene Moes:

Nijkerk, 37 jaar

Na mijn studie planologie ben ik in 2008 - met veel plezier - teruggekeerd naar Nijkerk. Ik werk als projectleider bij de Gemeente Amsterdam en houd mij bezig met projecten in de openbare ruimte van leefbaarheid en overlast tot bouwprojecten.

Ik sta voor een samenleving waarin iedereen erbij hoort, zichzelf kan zijn en kansen krijgt om mee te doen. Ik wil mij er voor inzetten dat de gemeente Nijkerk een mooie, groene, gezonde, veilige en fjne plek is om te wonen, te werken en te verblijven.

Het bouwen van betaalbare woningen voor de lokale behoefte heeft voor mij de hoogste prioriteit. De meerwaarde van wonen in Nijkerk is het groen in de kernen en onze prachtige natuur. Beide verdienen aandacht, zodat wij hier ook in de toekomst van kunnen genieten.

 

Mathias van Veen

Nummer 2

Nijkerkerveen, 29 jaar

Lees meer
×

Mathias van Veen:

Nijkerkerveen, 29 jaar

Nijkerkerveen is een prachtig dorp dat flink in ontwikkeling is. Dat geldt voor onze hele gemeente. Er worden in alle 3 de kernen al veel nieuwe huizen gebouwd. Maar nog niet iedereen kan een geschikte plek vinden om te wonen. Fijn, veilig en betaalbaar wonen voor iedereen, daar wil ik mij voor inzetten.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat zowel jongeren als volwassenen allemaal dezelfde kans krijgen om mee te doen aan sport of lid te worden van een (sport)vereniging. Ook het beoefenen van kunst en cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn. Op school en thuis, maar ook in groepsverband zoals bij de dansschool of een muziekvereniging. De gemeente heeft hier een actieve rol in. Hier maak ik mij hard voor.

Tom Kortink

Nummer 3

Hoevelaken, 29 jaar

Lees meer
×

Tom Kortink:

Hoevelaken, 29 jaar

De zaterdagen kan je mij vinden op het voetbalveld. Fijn wonen in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen, dat is waar ik mij de komende raadsperiode hard voor wil maken. Dit houdt in dat iedereen mee kan doen en zich betrokken voelt.

Er wordt geïnvesteerd in goede en betaalbare woningen, zodat iedereen een kans krijgt. Daarnaast zorgen we dat Hoevelaken en de gemeente Nijkerk schoner en duurzamer achterblijft. Verbindende initiatieven, zoals Dorpsdag, worden gestimuleerd. Samen maken we er een mooie, eerlijke en groene gemeente van. Belangrijke punten voor mij zijn:

 • Iedereen krijgt een eerlijke kans op geluk
 • Genoeg betaalbare woning voor alle inwoners
 • Verduurzamen moet voor iedereen bereikbaar zijn
 • Sport, cultuur en kunst zijn voor iedereen bereikbaar

 

Rinus van Hofweegen

Nummer 4

Nijkerkerveen, 22 jaar

Lees meer
×

Rinus van Hofweegen:

Nijkerkerveen, 22 jaar

Kansenongelijkheid tegengaan, om te beginnen op onze eigen vierkante kilometers in de gemeente Nijkerk, dat is mijn ambitie. In Amersfoort groeide ik op en verhuisde later naar Maarn, Amsterdam en ben nu weer op terugtocht naar mijn oude vertrouwde omgeving.

Mensen stel ik centraal in mijn politieke werk. Ik geloof er sterk in dat een samenleving waarin de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen er uiteindelijk toe zal leiden dat kansenongelijkheid wordt tegengegaan. In de raad kan men van mij verwachten dat ik mij vol overtuiging in zal zetten om met elkaar, samen, het leven in Nijkerk een beetje mooier te maken. Want in de raad vertegenwoordig ik niet enkel de mensen die op mij of mijn partij stemmen. Ook de mensen die een andere partij hun stem toe vertrouwen zullen voor mij niet onder doen en ik hoor ook van hen altijd graag wat er speelt. Zo nodig ik ook u graag uit om mij te mailen als ik iets voor u kan betekenen (rinus@Pro21.nl).

Shemara Ooijevaar

Nummer 5

Hoevelaken, 36 jaar

Lees meer
×

Shemara Ooijevaar:

Hoevelaken, 36 jaar

Sinds 2014 woon ik, met heel veel plezier, in Hoevelaken. Ik ben een idealist die de realiteit niet uit het oog verliest. Ik ben creatief en steek graag de handen uit de mouwen.

Een groen en sociaal Nijkerk is voor mij belangrijk.

 • Ik zet me in om groen dichtbij en toegankelijk te maken.
 • Duurzaamheid raakt iedereen. Laten we duurzaamheid concreet en betaalbaar maken.
 • Een schone en gezonde omgeving, met voldoende ruimte voor sport, ontmoeten en ondernemen. Daar ga ik voor.

Wat kan ik vanuit PRO21 binnen de gemeente Nijkerk voor u doen?

Deze vraag motiveert mij, ik ga graag het gesprek met u aan!

Mijn kernwaarden daarbij zijn:

 • Respect
 • Verantwoordelijkheid
 • Meedoen

Adinda van de Beek

Nummer 6

Hoevelaken, 36 jaar

Lees meer
×

Adinda van de Beek:

Hoevelaken, 36 jaar

Ik woon in Hoevelaken met mijn man en twee dochters. Ik ben psycholoog en werk als praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) voor patiënten uit Leusden en Achterveld.

Graag zou ik me de komende 4 jaar inzetten voor:

- goede en persoonlijke zorg van jong tot oud. Als POH-GGZ zie ik dat ernstige problemen voorkomen worden als mensen op tijd de juiste hulp krijgen;

- een samenleving waarin we elkaar vertrouwen, iedereen kan meedoen en we elkaar aanspreken en helpen. Wanneer meedoen (even) niet lukt helpt de gemeente u op weg;

- inwoners praten vanaf het begin mee over nieuwe energiebronnen en profiteren mee van de opbrengsten;

- de gemeente neemt zelf het voortouw: een diverse gemeente(raad), actief tegen discriminatie, duurzaam werken.

Jikke Eikelboom

Nummer 7

Nijkerk, 21 jaar

Lees meer
×

Jikke Eikelboom:

Nijkerk, 21 jaar

Ik ben geboren en getogen in Nijkerk, mijn echte thuis. Alleen staat onze gemeente en maatschappij onder druk. Door de klimaat- en woningcrisis dringt de tijd om actie te ondernemen, om Nijkerk ook een mooie gemeente te maken voor de volgende generatie.

Ik hoop dat wij samen onze mouwen kunnen optrekken, jong en oud, solidair samen werken aan het Nijkerk van morgen. 

Dat is een Nijkerk:

 • Waarin wij samen denken en werken aan onze toekomst;
 • Waar inwoners zich gehoord voelen;
 • Waarin iedereen de kans krijgt om zichzelf te zijn;
 • Waar ieder kind gelijke kansen krijgt door goed onderwijs, toegankelijke sport en een rijke schooldag.

Ik wil met u samenwerken aan de toekomst van onze gemeente. Gaat u, met mij, aan de slag voor het Nijkerk van morgen?

Alex Craenen

Nummer 8

Hoevelaken, 35 jaar

Lees meer
×

Alex Craenen:

Hoevelaken, 35 jaar

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Ik ben zelfstandig ondernemer in de elektrotechniek. Sinds 2009 woon ik in het prachtige Hoevelaken. Om de gemeente Nijkerk mooi te houden heb ik mij aangesloten bij PRO21.

Ik wil erop letten dat Hoevelaken zijn karakteristieke eigenschappen behoudt. Hoevelaken wordt groter, maar moet toegankelijk blijven qua woon- werkverkeer. Dit geldt voor de hele gemeente Nijkerk. Verder wil ik mij ook gaan verdiepen in schone energie. Door mijn kinderen ben ik mij er bewust van geworden wat de jeugd nodig heeft. Vanwege mijn werk heb ik veel contact met inwoners en weet ik wat er speelt. Hiermee wil ik het gat tussen de inwoners en de gemeente dichten.

Fatima Laghmouchi

Nummer 9

Nijkerk, 45 jaar

Lees meer
×

Fatima Laghmouchi:

Nijkerk, 45 jaar

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Sinds 1978 woon ik in Nijkerk. Ik ben opgegroeid in Nijkerk en heb deze stad zien ontwikkelen en groeien de afgelopen jaren. Als betrokken inwoner van onze prachtige stad wil ik graag bijdragen aan een prettige leef- en woonomgeving voor iedereen. 

Mijn ambitie voor de stad Nijkerk is:

-          Een prettige leef- en woonomgeving waar elke persoon telt.

-          Ouderen die de basis gelegd hebben en onderdeel zijn van de geschiedenis van de stad. En voor de jeugd die onze toekomst zijn.

-          Mijzelf inzetten voor inwoners die extra steun nodig hebben, bijvoorbeeld mensen met schulden. Een financiële achterstand heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Ook mensen die laag of niet geletterd zijn verdienen extra aandacht om goed mee te kunnen doen in de samenleving. 

Hatice Ozan

Nummer 10

Nijkerk, 35 jaar

Lees meer
×

Hatice Ozan:

Nijkerk, 35 jaar

Ik ben Hatice Ozan, 34 jaar. Geboren en getogen in Rotterdam. Sinds 2010 woonachtig in Nijkerk samen met mijn man en 3 kinderen. In Rotterdam ben ik altijd actief geweest met allerlei zaken, zoals:

- vrijwillig lesgeven op scholen voor leerlingen met achterstand

- thema’s opstellen voor makkelijker leren

- binnen jeugdzorg veel kinderen geholpen met hun problemen.

- in een vrouwencentrum moeders en dochters geholpen met taal en andere verschillende zaken.

Deze punten neem ik graag mee als raadslid. De gemeente Nijkerk is een super leuke gemeente die we leuk willen houden. We kunnen met z’n allen zorgen voor een veilig en gezonde gemeente. Ook onderwijs vraagt veel aandacht, vooral nu in deze onzekere tijden. Kinderen verdienen om met plezier naar school te gaan. Kinderen verdienen dat er geluisterd wordt naar hun wensen. Kinderen en ouders verdienen dat er een einde komt aan pesten.

Ik zet mij actief in voor al deze punten. Met mijn kennis en ervaring sta ik met alle plezier klaar voor de gemeente Nijkerk. Veilig en gezond Nijkerk, daar zorgen we met z’n allen voor.

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij