Linda in de raad600

Voor het organiseren van het regioprogramma op Koningsdag wordt vanuit onze gemeente een bedrag van 16.000 euro aan Amersfoort ter beschikking gesteld. Voor PRO21-raadslid Linda de Wals aanleiding om vragen te stellen. Hebben de inwoners van Nijkerk baat bij het beschikbaar stellen van dit bedrag en zo ja, is dit wel helder gecommuniceerd?


‘Naast de algemene maatschappelijke waarde als nationale feestdag biedt deze viering van Koningsdag een goede gelegenheid om onze gemeente op regionaal en landelijk niveau onder de aandacht te brengen. Zo valt in de raadsinformatiebrief te lezen.


Voor informatie wordt verwezen naar de gelegenheidswebsite voor Koningsdag van Amersfoort. Via die website is een YouTube filmpje te zien. Daarin wordt kort de toren van Nijkerk getoond. Verder is op de website door het aanklikken van de pagina’s ‘regio Amersfoort’ en ‘bezienswaardigheden’ een verwijzing te vinden naar Nijkerk: Wijngaard Aan de Brede Beek en museum Nijkerk worden daar onder de aandacht gebracht.


PRO21 gaat er vanuit dat zorgvuldig met de gemeentelijke financiën wordt omgegaan. 16.000 euro lijkt op de totale gemeentebegroting misschien niet veel, maar het blijft een fors bedrag. Op dit moment is niet helemaal helder hoe ook de inwoners van Nijkerk hier voordeel van hebben.


PRO21 wilde daarom graag een nadere toelichting: welke baten zijn te verwachten vanuit deze investering? Welke visie, welk idee zit erachter? Welk doel wil de gemeente Nijkerk bereiken door dit geld zo te besteden? En is in redelijkheid te verwachten dat dat doel met deze investering behaald wordt? Is dit wel het juiste middel?’, aldus Linda de Wals.

 

Linda de Wals: “Zelf kon ik de vragen die gesteld werden niet beantwoorden. Vandaar dat ik ze vroeg aan degene die de afweging had gemaakt. Uit de antwoorden bleek mij bij dat de wijze waarop tegenwoordig Koningsdag gevierd wordt, het de bedoeling is dat de hele regio meedoet (en dus meebetaalt). Blij dat ik de vragen gesteld heb.”

Meer bij Nijkerk.Nieuws.nl

 

PRO21 op Twitter

14 april om 14:33
RT @NadyaAboyaakoub: Geweldige sportief evenement, de Halve van Nijkerk met honderden deelnemers in de @gemeenteNijkerk top georganiseerd…
14 april om 14:32
Een trap waar je over sneeuw of ijzel kunt uitglijden. Of waar je met je hakken in kunt blijven steken. PRO21-fract… https://t.co/DzkG94jEdG
12 april om 10:59
RT @NadyaAboyaakoub: Koningsspelen 2019 @spartanijkerk georganiseerd door @NijkerkSportief voor 1600 kinderen 👑 Wat n feest met n zonnetje…