Coming Out Day 2023

Coming Out Day 2023

11 oktober 2023

Het is vandaag Nationale Coming Out Day! Sinds 2009 is dit een officiële dag in Nederland. Vandaag wordt er aandacht gevraagd voor het moment dat iemand openlijk voor diens seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomt. Dat noemen we de Coming Out.

Dit is voor PRO21 een belangrijk onderwerp. Wij vinden namelijk een inclusieve samenleving erg belangrijk. Een samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. Een samenleving waarin iedereen geaccepteerd wordt en een onderdeel van mag zijn. 

Dat betekent dat je bent wie je bent en mag zijn wie je wilt zijn, zonder dat een ander daar een oordeel over heeft. 

Voor veel mensen voelt dit als vanzelfsprekend, maar voor een specifieke groep mensen is dat niet altijd zo.

Daarom is het voor PRO21 zo belangrijk om, niet alleen vandaag, extra aandacht te vragen voor dit thema. Ook in onze gemeente kan iedereen meedoen en mag iedereen zichzelf zijn. Laten we deze aandacht het hele jaar door gebruiken om een veilige en inclusieve samenleving te maken en te houden. Zo kan het ook helpen om eventueel nog bestaande taboes bespreekbaar te maken.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit thema? Of ben je zelf op ontdekking naar je seksuele voorkeur en/of genderidentiteit? Kijk dan eens op de website van COC Midden Nederland (https://cocmiddennederland.nl).

Wil je weten wat de gemeente voor jou kan doen? Of wil je met ons in gesprek over dit thema? Mail dan gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Mathias van Veen
Raadslid PRO21