Spoeddebat Noodopvang Asielzoekers

22 september 2023
Algemeen
In mei stemde het college in met een ontwerpbesluit waarmee de opvang van 350 asielzoekers voor een periode van 2,5 jaar mogelijk werd gemaakt. In het pand van Euretco (EK) aan de Koninginneweg in Hoevelaken. En werd het proces gestart om tot een definitief besluit te komen. Dat proces leidde tot veel onrust in Hoevelaken. Op 15 september werd bekend dat het college had besloten te stoppen met dit proces voor de noodopvang.

Samen houden we het bos schoon

16 september 2023
Algemeen
Vandaag is het World Clean Up Day. Deze dag wordt er overal op de wereld met groepen zwerfafval opgeruimd.

PRO21 raadslid Adinda van de Beek draagt zetel over aan Mathias van Veen

16 september 2023
Algemeen
Adinda van de Beek heeft besloten te stoppen als gemeenteraadslid voor PRO21. Adinda kwam in maart 2022 onverwacht met voorkeurstemmen in de gemeenteraad en legde haar functie in mei tijdelijk neer vanwege overspannenheid.

Regenboogvlag hangt weer bij SC Hoevelaken

09 september 2023
Algemeen
Iedereen moet mee kunnen doen met sporten en zich ook welkom voelen bij een vereniging. Dat is ook de boodschap die SC Hoevelaken uit wil dragen.

Open Monumentendag

07 september 2023
Columns
Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag. Duizenden monumenten openen hun deuren voor het grote publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed. Zo ook onze gemeente Nijkerk.

Goed samen-leven

03 juli 2023
Algemeen
De gemeente heeft veel taken. Om die te doen, is geld nodig. Over wat we met dat geld kunnen gaat de kadernota.

Een goed besluit

09 juni 2023
Columns
Als raadslid is het belangrijk om te weten wat er in de samenleving speelt. Die informatie krijg je door gesprekken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Door het lokale nieuws te volgen. En door het lezen van sociale media.  

Werkbezoek Sigma

28 mei 2023
Algemeen
PRO21 vindt het tegengaan van armoede belangrijk en we gaan graag in gesprek met mensen en instellingen die zich hiermee bezighouden. Daarom bezochten gemeenteraadsleden Shemara Ooijevaar en Fatima Laghmouchi samen met bestuurslid Bert van der Meijs onze lokale welzijnsinstelling Sigma.

PRO21 raadslid Adinda van de Beek legt haar raadslidmaatschap tijdelijk neer

26 mei 2023
Algemeen
Raadslid Adinda van de Beek uit Hoevelaken gaat de komende periode met ziekteverlof. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen zal haar in deze periode als raadslid voor PRO21 vervangen. Adinda is voorlopig uit de running wegens overspannenheid.

Bestuur van PRO21 zoekt nieuwe leden

21 mei 2023
Algemeen
Het bestuur van PRO21 zoekt nieuwe bestuursleden, omdat enkele leden het stokje willen overdragen. Vind je het leuk om mee te denken over de koers van de partij en daarmee de leden van onze fractie in de gemeenteraad te ondersteunen? Op die manier kun je op een interessante en leerzame wijze bezig zijn met de Nijkerkse politiek.

Zero Waste Tour Nijkerk

08 mei 2023
Algemeen
De landelijke Week Zonder Afval is dit jaar van 22 tot en met 28 mei. Een leven waarin we minder of geen afval produceren lijkt onmogelijk. Zero Waste Nederland laat zien dat het wel kan. Tijdens de Week zonder Afval organiseren zij de Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk, op 24 mei van 10:00 tot 12:00.

Sport is voor iedereen

20 april 2023
Columns
Als klein kind rende ik elke zaterdag samen met mijn teamgenoten op het voetbalveld. Het ging niet om het winnen maar om het voetballen met je vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik het voetbal leuk vond.

Kinderarmoede

17 april 2023
Algemeen
17 april is uitgeroepen tot ‘Dag van de Kinderarmoede’. Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier steeds meer armoede. Ruim 1 miljoen mensen leven in armoede, waaronder 300.000 kinderen. Dat zijn 1 op de 12 kinderen die allesbehalve een zorgeloze jeugd hebben.

PRO21 staat voor genoeg ruimte om binnen te sporten

31 maart 2023
Columns
De gemeente heeft zes sporthallen. Drie in Nijkerk (Strijland, Watergoor en Corlaer), twee in Hoevelaken (Ridderspoort en De Slag) en één in Nijkerkerveen (De Baggelaar). Van die zes sporthallen worden vijf sporthallen vernieuwd. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen donderdagavond 30 maart besloten. Corlaer is nog niet zo lang geleden gebouwd en voldoet aan de eisen.

Een gouden reparatie

17 maart 2023
Columns
Wie of wat bepaalt de waarde van een product en wanneer is iets echt stuk?  In Japan bestaat een oude kunst die ‘Kintsugi’ heet. Als een bord, kop of kom gebarsten is, wordt deze gelijmd met een gouden mengsel. De barsten zie je hierdoor beter, maar ze zijn ook mooier. Het resultaat: de spullen krijgen meer waarde!

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij