Lief zijn voor elkaar

16 februari 2024
Columns
Soms lijkt het alsof je alleen aandacht krijgt voor je probleem als je boos bent. Door te gaan demonstreren. Door een snelweg te blokkeren. En daar worden dan weer andere mensen boos van. Dat lijkt de cirkel waar we nu met z’n allen in zitten. Waardoor we samen boos zijn. Niks meer goed is. En dat leidt niet tot een oplossing van de problemen. Bij mij wel tot een vraag. 

Voorleesontbijt Hoevelaken

31 januari 2024
Columns
 In het kader van De Nationale Voorleesdagen heeft raadslid Tom Kortink voorgelezen in de bibliotheek van Hoevelaken. Verschillende kinderen uit Hoevelaken konden tijdens het eten van een broodje luisteren naar “Help! Een verrassing”. Het prentenboek van Miriam Bos is dit jaar het prentenboek van jaar.

Van een kringloopkast naar een kerncentrale…

29 januari 2024
Columns
We hebben sinds kort een kringloopkast op onze Nijkerkse begraafplaats… zo lees ik in de Stad Nijkerk. In deze kast kan je spullen die je op een begraafplaats hebt gebruikt een ‘nieuw leven’ geven. Als je dat wilt natuurlijk. Ik ben er even stil van, want het is een prachtig initiatief. Maar ik zag hem niet aankomen.

Kleine stappen maken is ook vooruitgang

04 januari 2024
Columns
Het nieuwe jaar is weer begonnen en elk jaar heb ik goede voornemens. Het begint heel groot, dit jaar wil ik een marathon lopen of dit jaar ga ik elke dag minstens 15000 stappen zetten. Doelen die heel mooi klinken maar helaas niet altijd haalbaar zijn. Toch stel ik ze elk jaar weer opnieuw. Ook dit jaar merkte ik dat ik weer grote doelen wilde gaan stellen.

PRO21 wenst je ...

01 januari 2024
Algemeen
PRO21 wenst je een gezond en gelukkig ...

Fijne Feestdagen !

23 december 2023
Algemeen
PRO21 wenst jou ...

PRO21 haalt 620 euro op voor Glazen Thuis

16 december 2023
Algemeen
Afgelopen zaterdag heeft PRO21 een heel succesvolle tweedehands kledingmarkt gehouden. Tussen 11:00 en 13:00 uur kon iedereen in de Stuw kleding komen uitzoeken. En iedereen die kleding uitgezocht had, kon een donatie doen voor het Glazen Thuis.

Zaterdag tweedehands kledingmarkt in de Stuw voor Glazen Thuis

13 december 2023
Algemeen
Aankomende week is het Glazen Thuis weer te horen op de radio. En speciaal daarvoor heeft PRO21 een actie opgezet om een mooi bedrag op te halen. Afgelopen zaterdag hebben Shemara Ooijevaar, Fatima Laghmouchi en Tom Kortink kleren ingezameld in De Stuw in Hoevelaken. Door de inzet van de inwoners zijn er veel kleren ingezameld.

PRO21 organiseert tweedehands kledingmarkt voor Glazen Thuis

04 december 2023
Algemeen
Van 11 tot en met 16 december 2023 staat het Glazen Thuis weer in Nijkerk. Het Glazen Thuis haalt geld op om inwoners, clubs en ondernemers in de gemeenten Nijkerk en Barneveld op een positieve manier te ondersteunen.

Obsessie met het gemiddelde

23 november 2023
Columns
In Nijkerk hebben we gemiddeld minder armoede en richten we ons huis en tuin gemiddeld duurzamer in dan mensen in andere gemeenten in Nederland. Dit zijn voorbeelden uit de media. Mooi nieuws, zou je zeggen. Maar wat zegt het als jij arm bent, of helemaal geen huis hebt om te verduurzamen? 

Op bezoek bij de Hoeksteen

08 november 2023
Algemeen
Maandag 30 oktober zijn Tom Kortink en Enno van der Velde op bezoek gegaan bij basisschool de Hoeksteen in Corlaer. Zij waren uitgenodigd door de school om te vertellen over de politiek in Nederland. Met de verkiezingen van 22 november op komst leek dit de leerkrachten van de Hoeksteen een goed idee.

Nationale Klimaatweek

30 oktober 2023
Algemeen
Deze week is het Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november 2023). Dat is de week waarin we ideeën met elkaar delen om op een leuke en goede manier iets aan duurzaamheid te doen. Zo kan je denken aan groene uitstapjes dicht bij huis of tweedehands spullen kopen of lenen.

Wereldarmoededag 17 oktober 2023

17 oktober 2023
Algemeen
Ieder jaar is er op 17 oktober Wereldarmoededag. Wij vinden het als PRO21 belangrijk om aandacht te besteden aan deze dag, omdat armoede helaas ook in onze gemeente voorkomt. En helaas hebben we in Nederland maar ook in Nijkerk een groeiende groep mensen met een baan die te weinig verdient om rond te kunnen komen. 

Week van de Voedselbank

16 oktober 2023
Algemeen
Van 16 t/m 20 oktober is het de week van de Voedselbank. Op meerdere Voedselbanklocaties worden deze week activiteiten georganiseerd of een open dag gehouden. Ook in Nijkerk hebben we een voedselbank. Hier zijn Bert (bestuurslid PRO21) en Fatima (raadslid PRO21) onlangs op bezoek geweest.

Gewoon doen, of gewoon doen?

12 oktober 2023
Columns
Gewoon doen, twee woorden die meerdere betekenissen kunnen hebben, afhankelijk waar je de klemtoon op plaatst. Ik hoor deze woorden vaak met de klemtoon op doen. We praten als gemeente te veel en moeten dingen maar gewoon doen.