Ik wil een verschil maken!

12 juni 2024
Columns
De column ‘Raadslid op locatie’ is deze week van Shemara Ooijevaar. Lees hier wat zij schrijft over ‘Ik wil een verschil maken!'

Gemeente Nijkerk gaat door met voorbereiding Asielopvang

31 mei 2024
Nieuws uit de fractie
De raad van de gemeente Nijkerk heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met de Nota van uitgangspunten asielopvang. Dat betekent dat het college de opdracht heeft om op zoek te gaan naar één of meer locaties voor de opvang van 278 mensen. Met of zonder spreidingswet.

Nieuwe dorpshuis Hoevelaken wordt een bruisende plek voor alle Hoevelakers

16 mei 2024
Algemeen
Het nieuwe dorpshuis van Hoevelaken wordt een plek waar iedereen welkom is. Waar de inwoners van Hoevelaken elkaar kunnen ontmoeten. En die onderdak biedt aan het bloeiende verenigingsleven van Hoevelaken.

Koningsspelen

26 april 2024
Algemeen
Sinds 2013 worden jaarlijks de Koningsspelen in aanloop naar Koningsdag gehouden. Het doel van deze dag is om kinderen op het basisonderwijs in contact te brengen met sporten en bewegen. Het belang van sporten en bewegen wordt steeds duidelijker.

Twee jaar raad

30 maart 2024
Algemeen
Na een lange, maar leuke campagne was het twee jaar geleden zo ver. Op 30 maart 2022 werden wij geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de gemeente Nijkerk. Niet alleen een eervolle roeping maar ook een functie waar je een steentje bij kan dragen aan de samenleving.

Samen een blik op de toekomst houden

29 maart 2024
Columns
Column Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21 (deze column verscheen ook in de Stad Nijkerk).

NL Doet

20 maart 2024
Nieuws uit de fractie
Afgelopen zaterdag 16 maart was het weer NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook vanuit PRO21 waren we actief. Raadsleden Tom, Fatima en Mathias waren op zaterdagochtend aanwezig bij Scouting Nijkerk om daar de handen uit de mouwen te steken.

Het begint met taal

07 maart 2024
Algemeen
Taalvaardigheid is nodig om je kinderen te helpen met school, om een gesprek te voeren met je huisarts, om je bankzaken te regelen of een rijbewijs te verlengen, om een baan te vinden. Kortom: om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Het is daarom goed om taalvaardigheid te bevorderen. Hoe gebeurt dat in de gemeente Nijkerk? Verdient dat extra steun?

Jeugdgemeenteraad

06 maart 2024
Algemeen
Dinsdagavond 5 maart 2024 was het dan zover. Uit heel de gemeente Nijkerk deden acht basisscholen mee aan de jeugdgemeenteraad. Drie kinderen uit groep 8 van die scholen hadden zich goed voorbereid op hun eigen plan en gingen met elkaar in debat over elkaars plannen. Het winnende plan om lezen leuk te maken zal ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

De beste burgemeester? Denk mee!

05 maart 2024
Algemeen
Welke eigenschappen en kwaliteiten moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Nijkerk hebben? De gemeenteraad nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om hierover mee te denken. Vanaf woensdag 6 maart kunnen zij via een enquête aangeven wat zij belangrijk vinden voor een nieuwe burgemeester.

Lief zijn voor elkaar

16 februari 2024
Columns
Soms lijkt het alsof je alleen aandacht krijgt voor je probleem als je boos bent. Door te gaan demonstreren. Door een snelweg te blokkeren. En daar worden dan weer andere mensen boos van. Dat lijkt de cirkel waar we nu met z’n allen in zitten. Waardoor we samen boos zijn. Niks meer goed is. En dat leidt niet tot een oplossing van de problemen. Bij mij wel tot een vraag. 

Voorleesontbijt Hoevelaken

31 januari 2024
Columns
 In het kader van De Nationale Voorleesdagen heeft raadslid Tom Kortink voorgelezen in de bibliotheek van Hoevelaken. Verschillende kinderen uit Hoevelaken konden tijdens het eten van een broodje luisteren naar “Help! Een verrassing”. Het prentenboek van Miriam Bos is dit jaar het prentenboek van jaar.

Van een kringloopkast naar een kerncentrale…

29 januari 2024
Columns
We hebben sinds kort een kringloopkast op onze Nijkerkse begraafplaats… zo lees ik in de Stad Nijkerk. In deze kast kan je spullen die je op een begraafplaats hebt gebruikt een ‘nieuw leven’ geven. Als je dat wilt natuurlijk. Ik ben er even stil van, want het is een prachtig initiatief. Maar ik zag hem niet aankomen.

Kleine stappen maken is ook vooruitgang

04 januari 2024
Columns
Het nieuwe jaar is weer begonnen en elk jaar heb ik goede voornemens. Het begint heel groot, dit jaar wil ik een marathon lopen of dit jaar ga ik elke dag minstens 15000 stappen zetten. Doelen die heel mooi klinken maar helaas niet altijd haalbaar zijn. Toch stel ik ze elk jaar weer opnieuw. Ook dit jaar merkte ik dat ik weer grote doelen wilde gaan stellen.

PRO21 wenst je ...

01 januari 2024
Algemeen
PRO21 wenst je een gezond en gelukkig ...