Open Monumentendag

07 september 2023
Columns
Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag. Duizenden monumenten openen hun deuren voor het grote publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed. Zo ook onze gemeente Nijkerk.

Een goed besluit

09 juni 2023
Columns
Als raadslid is het belangrijk om te weten wat er in de samenleving speelt. Die informatie krijg je door gesprekken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Door het lokale nieuws te volgen. En door het lezen van sociale media.  

Sport is voor iedereen

20 april 2023
Columns
Als klein kind rende ik elke zaterdag samen met mijn teamgenoten op het voetbalveld. Het ging niet om het winnen maar om het voetballen met je vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik het voetbal leuk vond.

PRO21 staat voor genoeg ruimte om binnen te sporten

31 maart 2023
Columns
De gemeente heeft zes sporthallen. Drie in Nijkerk (Strijland, Watergoor en Corlaer), twee in Hoevelaken (Ridderspoort en De Slag) en één in Nijkerkerveen (De Baggelaar). Van die zes sporthallen worden vijf sporthallen vernieuwd. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen donderdagavond 30 maart besloten. Corlaer is nog niet zo lang geleden gebouwd en voldoet aan de eisen.

Een gouden reparatie

17 maart 2023
Columns
Wie of wat bepaalt de waarde van een product en wanneer is iets echt stuk?  In Japan bestaat een oude kunst die ‘Kintsugi’ heet. Als een bord, kop of kom gebarsten is, wordt deze gelijmd met een gouden mengsel. De barsten zie je hierdoor beter, maar ze zijn ook mooier. Het resultaat: de spullen krijgen meer waarde!

PRO21 BESPAART MEE. JIJ OOK?

09 maart 2023
Columns
Wanneer je als volwassene deze week geen vlees en zuivel eet bespaar je wel 193 liter water en 80 kilometer autorijden*. Dat is 18% minder water en 41% minder kilometer autorijden aan CO2 uitstoot dan iemand die wél vlees en zuivel eet! Kijk op: https://www.weekzondervlees.nl/ voor recepten, informatie en inspiratie. 

Wie maakt het verschil?

09 februari 2023
Columns
Ongemerkt sluipt de laatste tijd steeds dit liedje van de Poema's in mijn hoofd: ‘Ze is geen goed gesprek, waar geen hond op zit te wachten. Niet de vlag waar ik onder strijd, geen advies bij al mijn klachten. Niet de allerlaatste uitweg waar wij allang niet meer aan dachten. Maar meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil: zij maakt het verschil.’

De bal is rond

22 december 2022
Columns
De afgelopen periode stond in het teken van het WK-voetbal. Ik kan mij niet herinneren dat ik er zo mee bezig was als dit keer. Kwam dit door het weer samen kunnen zijn en genieten van de wedstrijden na een coronaperiode? Of doordat ik als Marokkaanse-Nederlandse kon genieten van de wedstrijden van zowel Nederland als Marokko die ver kwamen in de poule?

Samen open in gesprek

10 november 2022
Columns
We zijn het niet altijd met elkaar eens. Dat is geen probleem. Waar het om gaat is dat we begrip en respect hebben voor het standpunt van de ander. Dat we naar elkaar luisteren. En dat we rekening houden met alle belangen als we een afweging maken en een besluit nemen.

Coming Out Day 2022

11 oktober 2022
Columns
Het is vandaag Nationale Coming Out Day! Sinds 2009 is dit een officiële dag in Nederland. Vandaag wordt er aandacht gevraagd voor het moment dat iemand openlijk voor diens seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomt. Dat noemen we de Coming Out. Vandaag staat in het teken van bewustwording rondom de Coming Out. Het uitkomen voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit kan best spannend zijn. 

Voor u als inwoner, toch?

30 september 2022
Columns
Dit jaar mochten we weer naar de stembus voor de verkiezingen van de gemeenteraad. Uitslag: 6 zetels voor PRO21. Tenminste, dat dachten we. We hebben nagerekend met hoeveel stemmen verschil we de 6 de zetel hadden gehaald. Dit waren maar twee stemmen! Tijdens het tellen van de stemmen kon hier makkelijk een fout in zijn geslopen. En dan komt de vraag, wat doe je?

Een open deur

27 augustus 2022
Columns
[I:] Heb jij om 17:00 iets anders te doen dan naast me zitten als de informateur zijn rapport voorleest?
  [S:] Kan, gewoon gemeentehuis? Moet alleen even een auto regelen..
  [I:] Jep
  [S:] Heb alleen mijn haar niet geborsteld
  [I:] Wel je tanden gepoetst?

Schreeuwen op de bank

09 juni 2022
Columns
Jarenlang zat ik op de bank te schreeuwen. Nou ja, ik schreeuwde niet (altijd) maar vond wel dat er veel dingen in de wereld beter konden. Op mijn manier probeerde ik de wereld te verbeteren. Ik werd psycholoog en addiction counselor om mensen met problemen te helpen. Ik werkte bij de voedselbank om mensen te begeleiden naar andere hulp dan alleen eten. En ik besloot zo weinig mogelijk dierlijke producten te eten en gebruiken. Die Ferrari met leren bekleding liet ik aan me voorbij gaan.

"Ubuntu"

06 mei 2022
Columns
Ubuntu: “Ik ben wat we zijn”. Deze uitspraak kwam ik tegen in een artikel waarin een arts vertelde over een wedstrijd die hij hield tussen Afrikaanse kinderen. De winnaar kreeg een mand met fruit die bij een boom stond.

Gelijke kansen voor vrouwen en mannen bereik je in de achterkamers

07 maart 2022
Columns
Vrouwen en mannen hebben in Nederland dezelfde rechten, maar hun positie is vaak niet gelijk. Op veel gebieden is sprake van een achterstand van vrouwen. Vrouwen nemen minder deel aan de arbeidsmarkt en de beloning van werk is niet gelijk. Ook de verdeling van zorgtaken is nog niet in balans.

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij