Ik wil een verschil maken!

12 juni 2024
Columns
De column ‘Raadslid op locatie’ is deze week van Shemara Ooijevaar. Lees hier wat zij schrijft over ‘Ik wil een verschil maken!'

Samen een blik op de toekomst houden

29 maart 2024
Columns
Column Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21 (deze column verscheen ook in de Stad Nijkerk).

Lief zijn voor elkaar

16 februari 2024
Columns
Soms lijkt het alsof je alleen aandacht krijgt voor je probleem als je boos bent. Door te gaan demonstreren. Door een snelweg te blokkeren. En daar worden dan weer andere mensen boos van. Dat lijkt de cirkel waar we nu met z’n allen in zitten. Waardoor we samen boos zijn. Niks meer goed is. En dat leidt niet tot een oplossing van de problemen. Bij mij wel tot een vraag. 

Voorleesontbijt Hoevelaken

31 januari 2024
Columns
 In het kader van De Nationale Voorleesdagen heeft raadslid Tom Kortink voorgelezen in de bibliotheek van Hoevelaken. Verschillende kinderen uit Hoevelaken konden tijdens het eten van een broodje luisteren naar “Help! Een verrassing”. Het prentenboek van Miriam Bos is dit jaar het prentenboek van jaar.

Van een kringloopkast naar een kerncentrale…

29 januari 2024
Columns
We hebben sinds kort een kringloopkast op onze Nijkerkse begraafplaats… zo lees ik in de Stad Nijkerk. In deze kast kan je spullen die je op een begraafplaats hebt gebruikt een ‘nieuw leven’ geven. Als je dat wilt natuurlijk. Ik ben er even stil van, want het is een prachtig initiatief. Maar ik zag hem niet aankomen.

Kleine stappen maken is ook vooruitgang

04 januari 2024
Columns
Het nieuwe jaar is weer begonnen en elk jaar heb ik goede voornemens. Het begint heel groot, dit jaar wil ik een marathon lopen of dit jaar ga ik elke dag minstens 15000 stappen zetten. Doelen die heel mooi klinken maar helaas niet altijd haalbaar zijn. Toch stel ik ze elk jaar weer opnieuw. Ook dit jaar merkte ik dat ik weer grote doelen wilde gaan stellen.

Obsessie met het gemiddelde

23 november 2023
Columns
In Nijkerk hebben we gemiddeld minder armoede en richten we ons huis en tuin gemiddeld duurzamer in dan mensen in andere gemeenten in Nederland. Dit zijn voorbeelden uit de media. Mooi nieuws, zou je zeggen. Maar wat zegt het als jij arm bent, of helemaal geen huis hebt om te verduurzamen? 

Gewoon doen, of gewoon doen?

12 oktober 2023
Columns
Gewoon doen, twee woorden die meerdere betekenissen kunnen hebben, afhankelijk waar je de klemtoon op plaatst. Ik hoor deze woorden vaak met de klemtoon op doen. We praten als gemeente te veel en moeten dingen maar gewoon doen.

Open Monumentendag

07 september 2023
Columns
Op zaterdag 9 september is het weer Open Monumentendag. Duizenden monumenten openen hun deuren voor het grote publiek en laten zien hoe rijk Nederland is op het gebied van cultureel erfgoed. Zo ook onze gemeente Nijkerk.

Een goed besluit

09 juni 2023
Columns
Als raadslid is het belangrijk om te weten wat er in de samenleving speelt. Die informatie krijg je door gesprekken met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Door het lokale nieuws te volgen. En door het lezen van sociale media.  

Sport is voor iedereen

20 april 2023
Columns
Als klein kind rende ik elke zaterdag samen met mijn teamgenoten op het voetbalveld. Het ging niet om het winnen maar om het voetballen met je vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik het voetbal leuk vond.

PRO21 staat voor genoeg ruimte om binnen te sporten

31 maart 2023
Columns
De gemeente heeft zes sporthallen. Drie in Nijkerk (Strijland, Watergoor en Corlaer), twee in Hoevelaken (Ridderspoort en De Slag) en één in Nijkerkerveen (De Baggelaar). Van die zes sporthallen worden vijf sporthallen vernieuwd. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen donderdagavond 30 maart besloten. Corlaer is nog niet zo lang geleden gebouwd en voldoet aan de eisen.

Een gouden reparatie

17 maart 2023
Columns
Wie of wat bepaalt de waarde van een product en wanneer is iets echt stuk?  In Japan bestaat een oude kunst die ‘Kintsugi’ heet. Als een bord, kop of kom gebarsten is, wordt deze gelijmd met een gouden mengsel. De barsten zie je hierdoor beter, maar ze zijn ook mooier. Het resultaat: de spullen krijgen meer waarde!

PRO21 BESPAART MEE. JIJ OOK?

09 maart 2023
Columns
Wanneer je als volwassene deze week geen vlees en zuivel eet bespaar je wel 193 liter water en 80 kilometer autorijden*. Dat is 18% minder water en 41% minder kilometer autorijden aan CO2 uitstoot dan iemand die wél vlees en zuivel eet! Kijk op: https://www.weekzondervlees.nl/ voor recepten, informatie en inspiratie. 

Wie maakt het verschil?

09 februari 2023
Columns
Ongemerkt sluipt de laatste tijd steeds dit liedje van de Poema's in mijn hoofd: ‘Ze is geen goed gesprek, waar geen hond op zit te wachten. Niet de vlag waar ik onder strijd, geen advies bij al mijn klachten. Niet de allerlaatste uitweg waar wij allang niet meer aan dachten. Maar meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil: zij maakt het verschil.’