Nieuwe dorpshuis Hoevelaken wordt een bruisende plek voor alle Hoevelakers

16 mei 2024
Algemeen
Het nieuwe dorpshuis van Hoevelaken wordt een plek waar iedereen welkom is. Waar de inwoners van Hoevelaken elkaar kunnen ontmoeten. En die onderdak biedt aan het bloeiende verenigingsleven van Hoevelaken.

Koningsspelen

26 april 2024
Algemeen
Sinds 2013 worden jaarlijks de Koningsspelen in aanloop naar Koningsdag gehouden. Het doel van deze dag is om kinderen op het basisonderwijs in contact te brengen met sporten en bewegen. Het belang van sporten en bewegen wordt steeds duidelijker.

Twee jaar raad

30 maart 2024
Algemeen
Na een lange, maar leuke campagne was het twee jaar geleden zo ver. Op 30 maart 2022 werden wij geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de gemeente Nijkerk. Niet alleen een eervolle roeping maar ook een functie waar je een steentje bij kan dragen aan de samenleving.

Het begint met taal

07 maart 2024
Algemeen
Taalvaardigheid is nodig om je kinderen te helpen met school, om een gesprek te voeren met je huisarts, om je bankzaken te regelen of een rijbewijs te verlengen, om een baan te vinden. Kortom: om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Het is daarom goed om taalvaardigheid te bevorderen. Hoe gebeurt dat in de gemeente Nijkerk? Verdient dat extra steun?

Jeugdgemeenteraad

06 maart 2024
Algemeen
Dinsdagavond 5 maart 2024 was het dan zover. Uit heel de gemeente Nijkerk deden acht basisscholen mee aan de jeugdgemeenteraad. Drie kinderen uit groep 8 van die scholen hadden zich goed voorbereid op hun eigen plan en gingen met elkaar in debat over elkaars plannen. Het winnende plan om lezen leuk te maken zal ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.

De beste burgemeester? Denk mee!

05 maart 2024
Algemeen
Welke eigenschappen en kwaliteiten moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Nijkerk hebben? De gemeenteraad nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om hierover mee te denken. Vanaf woensdag 6 maart kunnen zij via een enquête aangeven wat zij belangrijk vinden voor een nieuwe burgemeester.

PRO21 wenst je ...

01 januari 2024
Algemeen
PRO21 wenst je een gezond en gelukkig ...

Fijne Feestdagen !

23 december 2023
Algemeen
PRO21 wenst jou ...

PRO21 haalt 620 euro op voor Glazen Thuis

16 december 2023
Algemeen
Afgelopen zaterdag heeft PRO21 een heel succesvolle tweedehands kledingmarkt gehouden. Tussen 11:00 en 13:00 uur kon iedereen in de Stuw kleding komen uitzoeken. En iedereen die kleding uitgezocht had, kon een donatie doen voor het Glazen Thuis.

Zaterdag tweedehands kledingmarkt in de Stuw voor Glazen Thuis

13 december 2023
Algemeen
Aankomende week is het Glazen Thuis weer te horen op de radio. En speciaal daarvoor heeft PRO21 een actie opgezet om een mooi bedrag op te halen. Afgelopen zaterdag hebben Shemara Ooijevaar, Fatima Laghmouchi en Tom Kortink kleren ingezameld in De Stuw in Hoevelaken. Door de inzet van de inwoners zijn er veel kleren ingezameld.

PRO21 organiseert tweedehands kledingmarkt voor Glazen Thuis

04 december 2023
Algemeen
Van 11 tot en met 16 december 2023 staat het Glazen Thuis weer in Nijkerk. Het Glazen Thuis haalt geld op om inwoners, clubs en ondernemers in de gemeenten Nijkerk en Barneveld op een positieve manier te ondersteunen.

Op bezoek bij de Hoeksteen

08 november 2023
Algemeen
Maandag 30 oktober zijn Tom Kortink en Enno van der Velde op bezoek gegaan bij basisschool de Hoeksteen in Corlaer. Zij waren uitgenodigd door de school om te vertellen over de politiek in Nederland. Met de verkiezingen van 22 november op komst leek dit de leerkrachten van de Hoeksteen een goed idee.

Nationale Klimaatweek

30 oktober 2023
Algemeen
Deze week is het Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november 2023). Dat is de week waarin we ideeën met elkaar delen om op een leuke en goede manier iets aan duurzaamheid te doen. Zo kan je denken aan groene uitstapjes dicht bij huis of tweedehands spullen kopen of lenen.

Wereldarmoededag 17 oktober 2023

17 oktober 2023
Algemeen
Ieder jaar is er op 17 oktober Wereldarmoededag. Wij vinden het als PRO21 belangrijk om aandacht te besteden aan deze dag, omdat armoede helaas ook in onze gemeente voorkomt. En helaas hebben we in Nederland maar ook in Nijkerk een groeiende groep mensen met een baan die te weinig verdient om rond te kunnen komen. 

Week van de Voedselbank

16 oktober 2023
Algemeen
Van 16 t/m 20 oktober is het de week van de Voedselbank. Op meerdere Voedselbanklocaties worden deze week activiteiten georganiseerd of een open dag gehouden. Ook in Nijkerk hebben we een voedselbank. Hier zijn Bert (bestuurslid PRO21) en Fatima (raadslid PRO21) onlangs op bezoek geweest.