Spoeddebat Noodopvang Asielzoekers

22 september 2023
Algemeen
In mei stemde het college in met een ontwerpbesluit waarmee de opvang van 350 asielzoekers voor een periode van 2,5 jaar mogelijk werd gemaakt. In het pand van Euretco (EK) aan de Koninginneweg in Hoevelaken. En werd het proces gestart om tot een definitief besluit te komen. Dat proces leidde tot veel onrust in Hoevelaken. Op 15 september werd bekend dat het college had besloten te stoppen met dit proces voor de noodopvang.

Samen houden we het bos schoon

16 september 2023
Algemeen
Vandaag is het World Clean Up Day. Deze dag wordt er overal op de wereld met groepen zwerfafval opgeruimd.

PRO21 raadslid Adinda van de Beek draagt zetel over aan Mathias van Veen

16 september 2023
Algemeen
Adinda van de Beek heeft besloten te stoppen als gemeenteraadslid voor PRO21. Adinda kwam in maart 2022 onverwacht met voorkeurstemmen in de gemeenteraad en legde haar functie in mei tijdelijk neer vanwege overspannenheid.

Regenboogvlag hangt weer bij SC Hoevelaken

09 september 2023
Algemeen
Iedereen moet mee kunnen doen met sporten en zich ook welkom voelen bij een vereniging. Dat is ook de boodschap die SC Hoevelaken uit wil dragen.

Goed samen-leven

03 juli 2023
Algemeen
De gemeente heeft veel taken. Om die te doen, is geld nodig. Over wat we met dat geld kunnen gaat de kadernota.

Werkbezoek Sigma

28 mei 2023
Algemeen
PRO21 vindt het tegengaan van armoede belangrijk en we gaan graag in gesprek met mensen en instellingen die zich hiermee bezighouden. Daarom bezochten gemeenteraadsleden Shemara Ooijevaar en Fatima Laghmouchi samen met bestuurslid Bert van der Meijs onze lokale welzijnsinstelling Sigma.

PRO21 raadslid Adinda van de Beek legt haar raadslidmaatschap tijdelijk neer

26 mei 2023
Algemeen
Raadslid Adinda van de Beek uit Hoevelaken gaat de komende periode met ziekteverlof. Mathias van Veen uit Nijkerkerveen zal haar in deze periode als raadslid voor PRO21 vervangen. Adinda is voorlopig uit de running wegens overspannenheid.

Bestuur van PRO21 zoekt nieuwe leden

21 mei 2023
Algemeen
Het bestuur van PRO21 zoekt nieuwe bestuursleden, omdat enkele leden het stokje willen overdragen. Vind je het leuk om mee te denken over de koers van de partij en daarmee de leden van onze fractie in de gemeenteraad te ondersteunen? Op die manier kun je op een interessante en leerzame wijze bezig zijn met de Nijkerkse politiek.

Zero Waste Tour Nijkerk

08 mei 2023
Algemeen
De landelijke Week Zonder Afval is dit jaar van 22 tot en met 28 mei. Een leven waarin we minder of geen afval produceren lijkt onmogelijk. Zero Waste Nederland laat zien dat het wel kan. Tijdens de Week zonder Afval organiseren zij de Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk, op 24 mei van 10:00 tot 12:00.

Kinderarmoede

17 april 2023
Algemeen
17 april is uitgeroepen tot ‘Dag van de Kinderarmoede’. Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier steeds meer armoede. Ruim 1 miljoen mensen leven in armoede, waaronder 300.000 kinderen. Dat zijn 1 op de 12 kinderen die allesbehalve een zorgeloze jeugd hebben.

Kidsevent Hoevelaken

15 maart 2023
Algemeen
15 maart was het kids sport en spel event, georganiseerd door Hartje Hoevelaken. Het hele plein stond vol met sport: hockey, korfbal, handbal en dans. 

PRO21 doet mee met NL Doet

11 maart 2023
Algemeen
10 en 11 maart is het NL Doet. Overal in Nederland wordt op deze dagen vrijwilligerswerk gedaan.  Vrijwilligerswerk is heel erg belangrijk voor onze gemeente. We vinden het goed dat op deze dagen het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers staat.

Internationale Vrouwendag

08 maart 2023
Algemeen
Vrouwen uit de gemeenteraad vragen aandacht voor evenwaardigheid.

Cultureel erfgoed

25 februari 2023
Algemeen
Vrijdag 24 februari maakten PRO21 fractieleden Fatima Laghmouchi, Tom Kortink, Adinda van de Beek en Enno van der Velde een stadswandeling onder leiding van Jan Cozijnsen (Museum Nijkerk). Jan Cozijnsen is voorzitter van Stichting Oud Nijkerk, oud-huisarts, en geboren en getogen Nijkerkerker. 

Werkbezoek Museum Oud Nijkerk

31 januari 2023
Algemeen
Afgelopen vrijdag 27 januari 2023 werden de raadsleden Shemara Ooijevaar, Adinda van de Beek en Fatima Laghmouchi hartelijk ontvangen door Stichting Museum Oud Nijkerk. De medewerkers Saskia van den Berg en Jan Cozijnsen vertelden vol trots en passie over hun werk voor dit museum.

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij