Dag van het Onderwijs

Dag van het Onderwijs

24 januari 2023

Het recht op onderwijs is vastgelegd in artikel 26 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze verklaring roept op tot gratis en verplicht basisonderwijs. Het Verdrag voor de Rechten van het Kind dat in 1989 is aangenomen, gaat verder en bepaalt dat landen het hoger onderwijs voor iedereen toegankelijk moeten maken.  

Onderwijs is een mensenrecht, een publiek goed en een publieke verantwoordelijkheid. Zonder inclusief en gelijkwaardig kwaliteitsonderwijs en levenslange kansen voor iedereen, zullen landen er niet in slagen gendergelijkheid te bereiken en de armoedecyclus te doorbreken die miljoenen kinderen, jongeren en volwassenen achterlaat. 

Iedereen moet de mogelijkheid krijgen en behouden om talent te laten ontwikkelen en te laten bloeien. Een passend aanbod van onderwijs, liefst zo dichtbij mogelijk, biedt de beste kansen voor ontwikkeling van die talenten.  

PRO21 wil gelijke onderwijskansen voor iedereen. Goed onderwijs draagt bij aan een zorgeloze jeugd en is een onmisbare basis. Lokaal betekent dit dat bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding beschikbaar zou moeten zijn voor iedereen en dat de gemeente daarbij kan helpen. PRO21 wil zich daarvoor inzetten want elk kind moet tot bloei kunnen komen. 

Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.