Ontmoet. Beweeg. Ontspan.

Ontmoet. Beweeg. Ontspan.

10 oktober 2023

Drie kernbegrippen die bij de UVV, oftewel Unie Van Vrijwilligers, centraal staan.

Afgelopen week brachten Tom Kortink en Fatima Laghmouchi een bezoek aan de UVV waar zij kennis maakten met Bert van de Graaf en Bertus Rakhorst, bestuursleden van UVV Nijkerk.

Interessant om te weten is dat de Unie Van Vrijwilligers eerst Unie Vrouwelijke Vrijwilligers heette.

Met ongeveer 80 vrijwilligers waarvan ongeveer 40 chauffeurs is de UVV in het "&/entree" gebouw aan de Frieswijkstraat in Nijkerk een ontmoetingsplek voor iedereen (al zijn het vooral ouderen) die er even uit willen, met leeftijdsgenoten iets willen doen of gewoon gezellig en actief bezig willen zijn.

De UVV biedt heel veel activiteiten aan. Van vervoer naar bijvoorbeeld de huisarts, familie, bibliotheek of supermarkt tot aan een klussendienst. Van bewegen voor senioren en stijldansen tot het leren rijden met de scootmobiel. Van creatief bezig zijn, een soos bijwonen of met de Kunstbus naar het theater, concert of museum. Van koersbal tot zomaar een praatje. Het aanbod is heel divers en laagdrempelig en iedereen is welkom en doet mee! Hier staat PRO21 helemaal achter.

En als iedere bezoeker nou iemand anders meeneemt, bijvoorbeeld de buurvrouw of buurman, een broer of zus, kunnen we samen er ook voor zorgen dat niemand zich alleen hoeft te voelen en gaan we eenzaamheid tegen.

Voor meer informatie: https://www.uvv-nijkerk.nl

Fatima Laghmouchi
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tom Kortink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.