Op bezoek bij de Hoeksteen

Op bezoek bij de Hoeksteen

08 november 2023

Maandag 30 oktober zijn Tom Kortink en Enno van der Velde op bezoek gegaan bij basisschool de Hoeksteen in Corlaer. Zij waren uitgenodigd door de school om te vertellen over de politiek in Nederland. Met de verkiezingen van 22 november op komst leek dit de leerkrachten van de Hoeksteen een goed idee.

Elk half uur was er een andere groep aan de buurt. In dit half uur vertelde Tom over de verschillende politieke partijen, de Tweede Kamer, de Eerste Kamer, de provincies en de gemeente. Aan het eind konden de leerlingen kort debatteren over (als voorbeeld) het instellen van een vuurwerkverbod. Zoals te verwachten, was het grootste deel van de leerlingen tegen zo’n verbod. Zo kregen de leerlingen een inzicht in wat de politiek doet voor Nederland en hoe het hen zelf raakt.

In het vervolg van het traject gaan de kinderen een eigen politieke partij oprichten en een verkiezingsprogramma schrijven. Zij gaan ook met elkaar in debat over thema's die zij belangrijk vinden. Wij zijn gevraagd om dan de prijs uit te komen reiken voor het beste verkiezingsprogramma. Wij denken dat dit een leerzaam project is voor de groep 8 leerlingen van de Hoeksteen.

Tom Kortink, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Enno van der Velde, commissielid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.