Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag

09 december 2022

'Paarse Vrijdag' is een dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december.

Wist je dat…

  • Er veel scholen paars kleurden vandaag (9 december 2022)?
  • PRO21 vindt dat er in Nijkerk actief antidiscriminatiebeleid moet komen?
  • De Rekenkamer op dit moment (onder andere op verzoek van PRO21) onderzoek doet naar het uitvoeren van de inclusie-agenda van de gemeente Nijkerk?

 Dit is voor PRO21 een belangrijk onderwerp. Wij vinden namelijk een inclusieve samenleving erg belangrijk. Een samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. Een samenleving waarin iedereen geaccepteerd wordt en een onderdeel van mag zijn. 

Dat betekent dat je bent wie je bent en mag zijn wie je wilt zijn, zonder dat een ander daar een oordeel over heeft. Voor veel mensen voelt dit als vanzelfsprekend, maar voor een specifieke groep mensen is dat niet altijd zo.

Daarom is het voor PRO21 zo belangrijk om, en niet alleen vandaag, extra aandacht te vragen voor dit thema. Ook in onze gemeente kan iedereen meedoen en mag iedereen zichzelf zijn. Laten we deze aandacht het hele jaar door gebruiken om een veilige en inclusieve samenleving te maken en te houden. Zo kan het ook helpen om eventueel nog bestaande het gesprek over (voor sommige mensen nog-) taboes bespreekbaar te maken.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit thema? Of ben je zelf op ontdekking naar je seksuele voorkeur en/of genderidentiteit? Kijk dan eens op de website van COC Midden Nederland (https://cocmiddennederland.nl).

Wil je weten wat de gemeente voor jou kan doen? Of wil je met ons in gesprek over dit thema? Mail dan gerust naar Mathias van Veen (mathias@pro21.nl).

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij