Vandaag is het World Cleanup Day

Vandaag is het World Cleanup Day

17 september 2022

Tijdens de World Cleanup Day zetten mensen over de hele wereld zich samen in om de eigen leefomgeving zo schoon mogelijk te krijgen. Elk jaar worden er op de World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er door zo’n 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Ook in de gemeente Nijkerk is vandaag door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd.

Vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig. De productie van plastic neemt nog elk jaar toe en een aanzienlijk deel daarvan belandt in onze rivieren en zeeën.

Sommige producten, zoals de plastic binders van frisdrankblikjes (de six-packhouders), kunnen dieren verwonden of zelfs doden – bijvoorbeeld om de nek van watervogels. Een ander voorbeeld zijn drinkblikjes en flesjes die versplinteren bij het grasmaaien. Deze scherpe deeltjes in hooi en gras worden door schapen en koeien opgegeten en komen zo in hun magen terecht. Die kunnen dan door de maagwand heen prikken en zo een ontsteking veroorzaken waar dieren aan dood gaan. Dus aan iedereen de oproep: gooi je afval in een afvalbak of neem het mee naar huis.

De Zwerfafvalbrigades zijn regelmatig op pad in Nijkerk, Hoevelaken, Nijkerkerveen en in het buitengebied. Ze zorgen het hele jaar voor een zo schoon mogelijke omgeving. Heel veel dank daarvoor!

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij