Week van de Voedselbank

Week van de Voedselbank

16 oktober 2023

Van 16 t/m 20 oktober is het de week van de Voedselbank. Op meerdere Voedselbanklocaties worden deze week activiteiten georganiseerd of een open dag gehouden. Ook in Nijkerk hebben we een voedselbank. Hier zijn Bert (bestuurslid PRO21) en Fatima (raadslid PRO21) onlangs op bezoek geweest.

Bert en Fatima hebben kennis gemaakt met de nieuwe eigenaren Paul en Pauline Sneep. Zij zijn de opvolgers van Jan en Ineke Brons die dit mooie maar helaas ook belangrijke werk al ruim 17 jaar deden.

Paul en Pauline hebben een uitgebreide rondleiding gegeven en vertelden over wat de Voedselbank te bieden heeft. Naast voedselpakketten heeft de Voedselbank ook een afdeling met kringloopspullen en een afdeling met kleding. Die spullen mogen de ruim 120 mensen die wekelijks langskomen gratis of tegen een kleine vergoeding meenemen.

Paul en Pauline gaven aan dat de Nijkerkse Voedselbank zich gaat aansluiten bij de Voedselbanken.nl en dat zal een positieve ontwikkeling zijn. Want behalve dat er dan controle uitgeoefend gaat worden op bijvoorbeeld het aspect hygiëne, zal dit het werk en bestaanszekerheid van de Voedselbank alleen maar ten goede komen. Paul en Pauline wachten op het eerste rapport.

De Voedselbank in Nijkerk draait volledig op voedsel dat bedrijven gratis ter beschikking stellen en op giften en daaruit wordt alles betaald: de huur van de grond die zij van de Korfbalvereniging huren, de auto, gas, water en elektra. Zij ontvangen geen subsidie van de gemeente. Iedere gift is dan ook van harte welkom.

Het liefst zien wij van PRO21 het aantal bezoekers van de Voedselbank dalen maar voorlopig zal het werk van de Voedselbank hard nodig blijven. Een grote waardering spreekt PRO21 dan ook uit naar al het mooie werk dat uitsluitend door vrijwilligers wordt gedaan.