Wereldarmoededag 17 oktober 2023

Wereldarmoededag 17 oktober 2023

17 oktober 2023

Ieder jaar is er op 17 oktober Wereldarmoededag. Wij vinden het als PRO21 belangrijk om aandacht te besteden aan deze dag, omdat armoede helaas ook in onze gemeente voorkomt. En helaas hebben we in Nederland maar ook in Nijkerk een groeiende groep mensen met een baan die te weinig verdient om rond te kunnen komen. 

Bijvoorbeeld om een lidmaatschap van een sportvereniging te betalen. Of kinderen die niet hun zwemdiploma halen omdat de kosten te hoog zijn en er een beperkt aantal plaatsen zijn voor kinderen die onder de armoedegrens leven.

In Nijkerk hebben we gelukkig een goede regeling zoals Meedoen en Stichting Leergeld die het mogelijk maken dat ieder kind in Nijkerk mee kan doen en daar is PRO21 heel erg blij mee. Want alle kinderen verdienen die kans zodat ze later een stabiele toekomst kunnen opbouwen.

Graag verwijzen wij u naar de link van de regeling "Meedoen" in Nijkerk: https://www.nijkerk.eu/regeling-meedoen-en-kindpakket en de link van Stichting Leergeld Nijkerk https://leergeldnijkerk.nl. Hier kunt u alle informatie terugvinden en kunnen zij u helpen en eventueel verder doorverwijzen.

Voor de ouders is het fijn dat die zorg bij hen wordt weggenomen zodat zij zich mentaal ook gezonder kunnen voelen. Hierdoor hebben de ouders ook weer een positiever gevoel en meer zelfvertrouwen om zich op moeilijke momenten beter staande te kunnen houden. Ouders kunnen bij financiële vragen en problemen hulp vragen aan thuisadministratie Humanitas en SchuldHulpMaatje. Maar ook HipHelpt biedt hulp daar waar nodig is. Graag verwijzen wij u naar hun website: https://www.humanitas.nl/noord-veluwe en https://schuldhulpmaatje.nl/nijkerk-2023

SchuldHulpMaatje, HipHelpt en Humanitas werken inmiddels ook samen en willen met het project "Samen erop Vooruit" de mensen nóg beter kunnen helpen. Het volgende artikel beschrijft hoe de samenwerking tot stand is gekomen: https://hervormdnijkerk.nl/samen-erop-vooruit-nijkerk-samen-is-het-sleutelwoord.

Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.