Werkbezoek Sigma

Werkbezoek Sigma

28 mei 2023

PRO21 vindt het tegengaan van armoede belangrijk en we gaan graag in gesprek met mensen en instellingen die zich hiermee bezighouden. Daarom bezochten gemeenteraadsleden Shemara Ooijevaar en Fatima Laghmouchi samen met bestuurslid Bert van der Meijs onze lokale welzijnsinstelling Sigma.

Bij Sigma komen mensen bijvoorbeeld voor formulierenhulp en voor hulp bij het invullen van de belastingaangifte. Ook als mensen vragen hebben over toeslagen of als zij met een probleem zitten en niet weten waar zij moeten aankloppen, kunnen zij bij Sigma terecht. Als Sigma zelf geen antwoord kan geven, helpt zij mensen om de juiste weg te vinden, bijvoorbeeld via schuldhulpverlening.

Sigma werkt met vrijwilligers en deze vrijwilligers houden samen met de professionals die er werkzaam zijn de instelling draaiende. Karin Duijst en Marieke Rustenhoven hebben ons verteld waar mensen tegenaan lopen en wat zij vanuit hun perspectief verwachten voor de toekomst. Daarbij kwam de vraag naar voren welke rol er ligt voor de gemeente, voor de lokale politiek en voor de samenleving. Het belangrijkste wat wij hiervan hebben geleerd, is dat we continu in gesprek moeten blijven met instellingen als Sigma.

PRO21 ziet het belang van Sigma en hoopt dat Sigma nog meer mensen bereikt die tot hun doelgroep behoren. Mocht je denken dat je hulp van Sigma kunt gebruiken, of denken dat jij iets voor Sigma kunt betekenen, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Dan raden we aan om eens langs te gaan bij Sigma, ze zijn gehuisvest in het gebouw van de bibliotheek in Nijkerk. Of kijk eens op hun website: https://www.sigma-nijkerk.nl.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij