Zero Waste Tour Nijkerk

Zero Waste Tour Nijkerk

08 mei 2023

De landelijke Week Zonder Afval is dit jaar van 22 tot en met 28 mei. Een leven waarin we minder of geen afval produceren lijkt onmogelijk. Zero Waste Nederland laat zien dat het wel kan. Tijdens de Week zonder Afval organiseren zij de Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Nijkerk, op 24 mei van 10:00 tot 12:00.

Shemara Ooijevaar en Maaike van Dijk- Bokkers zijn de initiatiefnemers voor de Zero Waste Tour in Nijkerk. Zij vinden het belangrijk om verpakkingsvrij boodschappen te kunnen doen. Daarom zijn ze dit jaar gestart met een actie om bij ondernemers stickers te plakken met de tekst ‘Neem gerust je eigen verpakking mee’. Dit om te laten zien dat deze ondernemers er voor open staan dat je je eigen verpakking (bakje, zakje tasje) meeneemt. Veel Nijkerkers willen ook best hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. En dat terwijl er in Nijkerk heel veel winkels zijn waar positief wordt gereageerd als je je eigen verpakking meeneemt.

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan mee met de Zero Waste Tour Nijkerk op 24 mei 2023 van 10:00 tot 12:00. Shemara, Maaike en een aantal ondernemers delen dan graag hun tips en ervaringen met plastic of verpakkingsvrij boodschappen doen. Een tip is om ook Bibliotheek Nijkerk te bezoeken. Hier is in de week van 22 tot en met 28 mei een inspiratietafel met boeken over het onderwerp.

Aanmelden voor de Zero Waste Tour Nijkerk kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zero-waste-wandeltour-nijkerk-607517299597, of door contact op te nemen met: 

Shemara Ooijevaar, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..