Buitenspeeldag 2020

Buitenspeeldag 2020

09 juni 2020

Buitenspelen is van groot belang voor de algehele ontwikkeling van kinderen maar het is ook gewoon leuk en je hebt er veel plezier in.

Zelf heb ik in mijn jeugd talloze hutten gebouwd, speurtochten gelopen, gefietst, gestept, gerolschaatst. De talloze nieuwe vrienden die je maakte in de buurt als er groepen werden geformeerd om samen een balspel te doen. T was een echt feestje. Knikkeren en stoepranden vond ik het leukst maar dat was ook omdat ik er heel goed in was 😉.

In mijn jeugd was het altijd buitenspeeldag omdat we geen andere verleidingen hadden zoals dit tegenwoordig wel het geval is. Ik zie en hoor steeds vaker dat Gamen, op de telefoon spelletjes spelen, youtube filmpjes kijken steeds vaker concurreert met het buitenspelen.

Gelukkig is buitenspelen van alle tijden en beleven de kinderen er ook nu nog steeds plezier aan. Ik hoorde recent van kinderen hoe veel ze het buitenspelen hebben gemist tijdens de eerste weken van Corona. Dan wordt buitenspelen in eens een waardevol en groot goed.

Op woensdag 10 juni is het zover dan is er weer de Nationale Buitenspeeldag. Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van deze Buitenspeeldag en dit is alweer de 13e editie. Op deze dag vieren we dat we kunnen spelen en wordt er ook aandacht gevraagd voor het belang van buitenspelen. Dit jaar zijn er helaas geen grote evenementen door de Corona maatregelen zoals elk jaar in de gemeente Nijkerk op twee pleinen ( in Hoevelaken en op het plein in Nijkerk) waar allerlei spelactiviteiten gedaan kunnen worden.

Gelukkig organiseert Jeugd en jongerenwerk  in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond wel dit jaar van 13.00-17.00 vele leuke sport en spelactiviteiten in de gemeente.

Geen tijd of zin om de spelactiviteiten op te zoeken?

Voor Hoevelaken en voor Nijkerk is er een buitenspeelkaart ontworpen met alle speelplekken.

Op 120 plekken in de gemeente kan er naar hartelust gespeeld worden.

Dus daag jouw (klein)kinderen om op buitenspeeldag lekker (samen) naar buiten te gaan en geniet van spelen in de buitenruimte.

Speel ze!

Groet, Nadya Aboyaakoub-Akkouh

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

PRO21 is het samenwerkingsverband tussen
D66, PvdA en GroenLinks in de gemeente Nijkerk.
Samen, Open en Dichtbij