Coming Out Day 2022

Coming Out Day 2022

11 oktober 2022

Het is vandaag Nationale Coming Out Day! Sinds 2009 is dit een officiële dag in Nederland. Vandaag wordt er aandacht gevraagd voor het moment dat iemand openlijk voor diens seksuele voorkeur of genderidentiteit uitkomt. Dat noemen we de Coming Out.

Vandaag staat in het teken van bewustwording rondom de Coming Out. Het uitkomen voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit kan best spannend zijn. 

Dit is voor PRO21 een belangrijk onderwerp. Wij vinden namelijk een inclusieve samenleving erg belangrijk. Een samenleving waarin iedereen zich veilig voelt. Een samenleving waarin iedereen geaccepteerd wordt en een onderdeel van mag zijn. 

Dat betekent dat je bent wie je bent en mag zijn wie je wilt zijn, zonder dat een ander daar een oordeel over heeft. 

Voor veel mensen voelt dit als vanzelfsprekend, maar voor een specifieke groep mensen is dat niet altijd zo.

Daarom is het voor PRO21 zo belangrijk om, niet alleen vandaag, extra aandacht te vragen voor dit thema. Ook in onze gemeente kan iedereen meedoen en mag iedereen zichzelf zijn. Laten we deze aandacht het hele jaar door gebruiken om een veilige en inclusieve samenleving te maken en te houden. Zo kan het ook helpen om eventueel nog bestaande taboes bespreekbaar te maken.

Heb je vragen of wil je meer weten over dit thema? Of ben je zelf op ontdekking naar je seksuele voorkeur en/of genderidentiteit? Kijk dan eens op de website van COC Midden Nederland (https://cocmiddennederland.nl).

Wil je weten wat de gemeente voor jou kan doen? Of wil je met ons in gesprek over dit thema? Mail dan gerust naar mathias@pro21.nl 

Mathias van Veen
Steunfractielid / commissielid

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij