Dag van de Verpleging

Dag van de Verpleging

12 mei 2021

Met de voorzichtige versoepelingen waar zoveel mensen naar uitkijken, zou je bijna vergeten wat zorgmedewerkers meemaken. Daarom is het extra belangrijk om op de dag van de verpleging stil te staan bij hen die dag en nacht klaar staan om zorg te leveren aan een ander, terwijl zij zichzelf compleet wegcijferen. 

We herinneren ons allemaal nog wel de beelden van de klappende mensen voor de zorgmedewerkers maar onze aandacht voor hen lijkt minder te zijn geworden. Ons geduld wordt op op diverse manieren op de proef gesteld en we hebben het afgelopen jaar steeds minder kunnen doen. Maar stel je eens die verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers voor: ook zij hebben nauwelijks ontspanning kunnen zoeken, diezelfde ontspanning die wij zo gemist hebben. Alleen verandert hun hele wereld op het moment dat zij hun werk outfit aan doen.

Boven op de normale werkdruk komt de zorg die corona patiënten nodig hebben. Zorg voor anderen moet soms noodgedwongen uitgesteld worden. Er moeten keuzes gemaakt worden waarvoor niemand zou moeten staan. Toch gaat de verpleging elke dag met volle moed aan het werk. Zorgmedewerkers cijferen zich al ruime tijd compleet weg voor onze samenleving, dus laten wij, die samenleving, nu eens stil staan bij die verpleegkundige op deze dag van de verpleging.

Ken je toevallig een verpleegkundige? Stuur eens een berichtje dat je blij bent dat hij/zij met zoveel aandacht en liefde de zorg blijft leveren. Steek een hart onder de riem. Deel een compliment.

Laten wij op deze dag stil staan bij al die mensen die zich helemaal in het zweet werken voor al die mensen die zorg nodig hebben. Vanuit PRO21 zeggen we tegen iedereen die in de verpleging (of op een andere plek in de zorg) werkt:  bedankt voor jullie tomeloze inzet, aandacht en kracht waarmee jullie je werk doen. Jullie zijn met recht zorghelden.

Meer informatie: https://publicaties.zonmw.nl/dag-van-de-verpleging-2021/

Tom Kortink
steunfractielid PRO21 Nijkerk