De bal is rond

De bal is rond

22 december 2022

De afgelopen periode stond in het teken van het WK-voetbal. Ik kan mij niet herinneren dat ik er zo mee bezig was als dit keer. Kwam dit door het weer samen kunnen zijn en genieten van de wedstrijden na een coronaperiode? Of doordat ik als Marokkaanse-Nederlandse kon genieten van de wedstrijden van zowel Nederland als Marokko die ver kwamen in de poule?

Dit WK heeft mij veel moois laten zien. De underdog die veel meer zelfvertrouwen kreeg. De spelers die respect voor elkaar en voor de ouderen onder de aandacht brachten. Of de nederigheid die je als mens moet blijven opbrengen en koesteren, ongeacht of je sterspeler bent. Deze lessen klinken voor mij niet alleen door in dit WK maar zijn voor mij ook belangrijk in het dagelijks leven.

En net als met voetbal, kun je in het dagelijks leven moeilijk vooraf voorspellen hoe iets zal aflopen. De bal is immers rond, oftewel er kan nog van alles gebeuren. Oorspronkelijk een voetbalkreet maar deze uitdrukking wordt ook buiten de voetbalwereld gebruikt. Het feit dat de bal rond is en alle mooie elementen die ik dit WK heb mogen aanschouwen, maakt dat de mens in staat is om veel te bereiken en dat als lessen door te geven. En als je als persoon kunt opbrengen om respect voor elkaar te tonen, te kunnen gunnen en delen, samen een team kunt vormen en daar ook inspiratie en kracht uit kunt putten, dan mag je jezelf succesvol noemen.

Ieder mens doet er toe net zoals PRO21 vindt dat elke persoon telt en meedoet in de samenleving. Laten we dat in ons achterhoofd houden en vooral groots durven blijven dromen en denken. Blijf werken aan doelen om successen te bereiken, hoe groot of klein deze doelen ook zijn. En onthoud: de bal is rond.

Fatima Laghmouchi
raadslid PRO21
Fatima@PRO21.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij