De beste keuzes maken we samen

De beste keuzes maken we samen

27 januari 2021

De gemeente neemt beslissingen die inwoners, maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven raken. Eén van de onderwerpen waar we over gaan beslissen is de Omgevingsvisie. En die visie raakt ook u!

We gaan daarmee namelijk bepalen hoe we willen dat onze leefomgeving er in de toekomst uit gaat zien. Daarom is bij het maken van deze Omgevingsvisie participatie onmisbaar. Laten we samen bedenken hoe onze gemeente tot 2040 verandert, wat dat betekent en wat we daarbij belangrijk vinden.  Waar willen we bijvoorbeeld wonen, werken en onze vrije tijd besteden? En hoe gaan we daarbij om met duurzaamheid, groen, verkeer en voorzieningen zoals sport, onderwijs, speelruimte?

Al die verschillende onderwerpen vragen ruimte, maar ruimte hebben we niet onbeperkt. Dat betekent dat we keuzes moeten maken. We weten dat niet iedereen hetzelfde denkt over de keuze-opties.  We kennen allemaal wel de verhalen van mensen met een moeizame zoektocht naar een woning: die hebben de wens die daarbij hoort om snel meer woningen te bouwen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die het zonde vinden dat zoveel groene plekken in onze gemeente verloren gaan aan woningbouw. Om de juiste keuzes te kunnen maken is het belangrijk om zo goed mogelijk te weten wat u vindt. Zo kunnen we met alle verschillende meningen rekening houden. Want de beste keuzes maken we samen!

U kunt meedoen. Door op https://www.nijkerk.eu/omgevingsvisie de enquête  in te vullen. U krijgt dan vragen over wonen, werken, recreëren, verkeer, buitengebied en voorzieningen. En als u ideeën heeft over onze leefomgeving, of als er iets is dat u niet kwijt kunt in deze enquête, dan hoor ik dat heel graag! Zo maken we samen een nog mooiere en betere leefomgeving voor onze gemeente.

Alvast bedankt dat u meedoet! 

Irene Moes
fractievoorzitter PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.