De cirkel is rond

De cirkel is rond

12 november 2020

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 heb ik mij als lijsttrekker namens PRO21 vaak uitgesproken voor inwonersparticipatie; het was mijn stokpaardje.  Onder de naam "Samen aan Zet" is dit in 2016 door het toenmalige college en gemeenteraad in het leven geroepen.

Door inwoners, instellingen en ondernemers zijn de afgelopen jaren veel ideeën aangedragen die inmiddels uitgevoerd worden of die in toekomstig beleid opgenomen gaan worden.  Toch staat deze maand  het voorstel " afhechten samen aan zet"  op de agenda van de raad. De naam doet vermoeden dat we stoppen met  “Samen aan Zet” en hiermee misschien wel met inwonersparticipatie, maar  dat is  zeker niet het geval.  Participatie is wat betreft PRO21 niet meer weg te denken binnen de gemeente Nijkerk.  Waar het om gaat is juist om de voorstellen waar geen animo voor is te stoppen en andere zelfstandig verder laten gaan zonder inmenging van de gemeente. 

Voor mij voelt dit alsof de cirkel rond is. Waar ik startte als raadslid in een gemeente waar participatie zelden plaatsvond,  verlaat ik nu een gemeente waar dit  bijna een vast  onderdeel is geworden van de raadsvoorstellen. 

Omdat ik ga verhuizen naar een andere stad moet ik jammer genoeg stoppen met mijn werk als raadslid in Nijkerk. Trots ben ik dat ik als raadslid heb mogen meebouwen aan het mooie Nijkerk. Blij ben ik met het realiseren  van de zondagopenstelling voor winkeliers, de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan woningbouwprojecten, inwonersparticipatie, maar ook aan de  leerzame projecten voor scholieren.

Maar bovenal vind ik het een eer dat ik als raadslid heb mogen werken voor de inwoners van de gemeente Nijkerk. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan.

Misschien heb ik straks Nijkerk wel wat minder in het oog, maar Nijkerk is zeker niet uit mijn hart.

Tot ziens!

Antoinette de Bruin, raadslid PRO21 (tot 12 november)
Antoinette@PRO21.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

PRO21 is het samenwerkingsverband tussen
D66, PvdA en GroenLinks in de gemeente Nijkerk.
Samen, Open en Dichtbij