Deel uw mening over uw omgeving

Deel uw mening over uw omgeving

23 januari 2020

Eén van de onderwerpen waar veel Nijkerkers, Hoevelakers en Veenders een mening over hebben is de openbare ruimte. Bijvoorbeeld over onveilige situaties door scheefliggende tegels en onkruid dat groeit tussen de stoeptegels. 

Dat veel mensen een mening hebben blijkt uit de hoeveelheid berichten op Facebook. Het aantal keer dat het hierover ging op een verjaardagsfeestje, langs de lijn bij één van onze sportverenigingen en uit het aantal meldingen dat naar de gemeente is gestuurd.


Op dit moment is de gemeente bezig met het maken van een nieuwe Visie Beheer Openbare Ruimte. Met deze visie bepaalt de gemeente hoe om te gaan met de ruimte waar iedereen gebruik van maakt. De straten, pleinen, speelveldjes en parken in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Om daar een goede visie voor te maken is het belangrijk dat de gemeente weet wat inwoners daarbij belangrijk vinden. Waar moet de gemeente meer aandacht voor hebben? Waar wordt u blij van?


Bij participatie is het altijd spannend om te zien hoeveel mensen ook daadwerkelijk meedoen. Over de openbare ruimte verwacht ik dat u massaal mee gaat doen, door mee te praten en uw mening te geven tijdens een van de bijeenkomsten. Vandaag op 22 januari (nog tot 21.00 uur) in Nijkerk, op 29 januari in Hoevelaken, op 5 februari in Nijkerk en op 12 februari in Nijkerkerveen. Waar de bijeenkomsten zijn en hoe laat kunt u vinden op www.Nijkerk.eu


U kunt ook deelnemen aan de enquête, die vanaf eind deze maand online komt te staan op de website van de gemeente. Zo heeft u de mogelijkheid om vanuit uw luie stoel uw mening te geven.
Denk dat niet; daar weten andere mensen meer van. Nee, doe mee en wees zelf deel van de oplossing. Samen maken we de openbare ruimte van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen mooier en beter!

Irene Moes, fractievoorzitter PRO21