Een open deur

Een open deur

27 augustus 2022

[I:] Heb jij om 17:00 iets anders te doen dan naast me zitten als de informateur zijn rapport voorleest?
  [S:] Kan, gewoon gemeentehuis? Moet alleen even een auto regelen..
  [I:] Jep
  [S:] Heb alleen mijn haar niet geborsteld
  [I:] Wel je tanden gepoetst?

Met deze cliffhanger (spannende vraag) stopt het whatsapp bericht tussen mij en onze fractievoorzitter. Het is de dag dat we horen dat we als PRO21 in de coalitie komen. Een bijzonder moment. Nu is natuurlijk de vraag waarom deel je zo’n whatsapp bericht met een groter publiek.

Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te zijn. Openheid van de overheid is een onderwerp dat veel in het nieuws is geweest. Berichten van politici die de weg kwijt zijn geraakt (de berichten dan, niet de politici). Er is een nieuwe wet ingegaan, de Wet Open Overheid (WOO). Door deze wet kunnen we beter zien wat politici met, op maar ook zonder hun telefoon en computer doen.

Ik hoor in onze gemeente ook vaak teleurstelling van inwoners over besluiten. En krijg daarbij regelmatig te horen dat besluiten achter gesloten deuren bedacht lijken te zijn.

Voor mij is het delen van dit whatsapp bericht, naast een geintje, vooral een uitnodiging voor een gesprek. Een gesprek met u of met jou. Laten we kijken hoe we open kunnen zijn naar elkaar en hoe we de ander goed kunnen begrijpen.

Als uit onze gesprekken komt dat we een speciale editie van de krant ‘Stad Nijkerk’ moeten maken met whatsapp berichten van politici, prima. Alle opties om te komen tot meer openheid liggen wat mij betreft ook open.

Om nog even terug te komen op de cliffhanger uit het whatsapp bericht.

Doet het er toe?

Shemara Ooijevaar
Raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.