Enthousiaste reacties op informatieavond raadslidmaatschap PRO21

Enthousiaste reacties op informatieavond raadslidmaatschap PRO21

16 juni 2021

Woensdag 26 mei organiseerde PRO21 een digitale informatieavond  voor inwoners die geïnteresseerd zijn in het raadslidmaatschap. De avond werd geleid door PRO21 raadslid Janneke van Heugten. Drie leden van PRO21 met ruime ervaring in de Nijkerkse politiek vertelden over het raadslidmaatschap en de Nijkerkse politiek: 

  • Wim van Veelen - oud Wethouder en voormalig raadslid 
  • René Ruesen - raadslid  en voormalig voorzitter PRO21
  • Nadya Aboyaakoub-Akkouh - Wethouder

Informatief en inspirerend
Een gemengd gezelschap van dertien geïnteresseerden was aanwezig, een mooie opkomst! De ervaringen van het forum leidden tot leuke gesprekken en vragen. Zoals over de verdeling van werkzaamheden als raadslid, verhouding tussen B&W en de gemeenteraad, de politieke cultuur in Nijkerk, huidige uitdagingen binnen de gemeente en de rol van een commissielid.

Ook was er ruimte voor meer persoonlijkere vragen. Bijvoorbeeld over werk-privé balans, vervelende kanten van het raadswerk, omgaan met meningsverschillen binnen de partij en de behaalde successen. Het eerlijke verhaal stond voorop.

De avond werd door de deelnemers als informatief, informeel en inspirerend ervaren. Een greep uit de reacties:

  • “Ben super blij dat ik heb deelgenomen. Heel helder!”
  • “Zeker informatief! Vooraf al enthousiast, nu nog meer!”
  • “Het is nuttig en fijn dat de vragen goed beantwoord werden.”
  • “Informatief, informeel, inspirerend, gezellig en drempelverlagend.”

Meelopen met de fractie
De volgende stap is dat geïnteresseerden mee kunnen lopen met de fractie om zo verder te onderzoeken of het raadslidmaatschap of commissielid iets voor hen is. Inmiddels hebben zich al een aantal mensen aangemeld! 

Ook meedoen?
Heb je de informatieavond gemist en ben je geïnteresseerd in het raadswerk? Of wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan PRO21? Neem dan contact met ons op. Dit kan via:

Vanaf 24 juni kun je solliciteren bij de kandidatencommissie. Dat kan per email aan de voorzitter van de kandidatencommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per brief: B. van der Meijs, Stoutenburgerlaan 17, 3871JA Hoevelaken.

Meer informatie over het profiel en de sollicitatieprocedure staat ook op www.PRO21.nl.