Ik wil een verschil maken!

Ik wil een verschil maken!

12 juni 2024

De column ‘Raadslid op locatie’ is deze week van Shemara Ooijevaar. Lees hier wat zij schrijft over ‘Ik wil een verschil maken!'

Waarom heb je deze plek in de gemeente Nijkerk gekozen?

We staan hier bij Woonpark Hoevelaken, naast een van de toegangswegen tot het Hoevelakense Bos. Ik loop regelmatig door het bos en als ik met mijn dochter en zoon ga longboarden, wachten we aan het einde van de dag vaak op dit muurtje. Dan zien we hoe Hoevelaken thuiskomt en wachten we mijn man op als hij uit zijn werk komt. Dit is een van de tradities die wij als gezin hebben.

Wat doe je naast je raadslidmaatschap?

Naast mijn werk als Adviseur Water bij Rijkswaterstaat doe ik aan golfsurfen, dansen en loop ik regelmatig een mud run. Voor een andere gemeente ben ik al enkele jaren voorzitter van het stembureau. Ik houd ervan om actief bezig te zijn, zowel fysiek als mentaal. 

Wat vind je belangrijk en wil je bereiken als raadslid?

Ik wilde altijd al graag raadslid worden, omdat ik ook in mijn eigen omgeving een verschil wil maken. 

Ik vind het leuk om met iedereen in gesprek te gaan en vind het belangrijk om te luisteren naar iemands verhaal. Ik ben niet iemand die snel reageert, ik wil graag alles eerst overdenken, voordat ik een mening geef. Uiteindelijk hoop ik dat iedereen zich hierdoor gehoord en geliefd voelt. 

Ook sta ik open voor oplossingen die zich buiten mijn belevingswereld bevinden. Ik zet me in om mensen met elkaar te verbinden en hierdoor hoop ik dat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat niemand iets tekortkomt. Mijn wens is namelijk dat iedereen een goed huis, voldoende eten, goede scholing en een mooie gezonde omgeving heeft. Dit klinkt misschien als een utopie, maar als we er mee stoppen om dit te willen, dan kunnen we beter inpakken. Dus laten we samen in gesprek blijven en werken aan wat mogelijk is voor en met elkaar.

Shemara Ooijevaar, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.