Kleine stappen maken is ook vooruitgang

Kleine stappen maken is ook vooruitgang

04 januari 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en elk jaar heb ik goede voornemens. Het begint heel groot, dit jaar wil ik een marathon lopen of dit jaar ga ik elke dag minstens 15000 stappen zetten. Doelen die heel mooi klinken maar helaas niet altijd haalbaar zijn. Toch stel ik ze elk jaar weer opnieuw. Ook dit jaar merkte ik dat ik weer grote doelen wilde gaan stellen.

Van mensen in mijn omgeving hoor ik ook vaak zulke goede voornemens. En aan het einde van het jaar hoor ik ook altijd dat deze doelen helaas niet zijn behaald. Eind januari hoor ik de eerste mensen al zeggen dat ze hun goede voornemens laten gaan. Zonde natuurlijk, helemaal omdat de voornemens ergens vandaan komen. 

Dit jaar heb ik mezelf voorgenomen om meer de natuur in te gaan en lekker te bewegen. Meer van de omgeving zien en een gezondere leefstijl oppakken zodat ik lekkerder in mijn vel zit. In gesprekken met verschillende leefstijlcoaches bleek telkens dat ik te grote doelen had/stelde. Heel leuk om het tegen de buitenwereld te zeggen, maar het zou natuurlijk nog leuker zijn om voornemens ook daadwerkelijk te behalen. Daarom houd ik het lekker klein voor mezelf en loop ik elke dag een rondje extra buiten. 

Dus ik ga vanaf nu kleine stapjes zetten, want dat is ook vooruitgang en begin ik elke dag met een rondje te lopen. De voordelen van elke dag genoeg lopen heeft al grote gezondheidsvoordelen. Daarom ga ik lekker de natuur in en zo de eerste stappen zetten naar een gezondere leefstijl. En hopelijk kan ik dan volgend jaar zeggen dat mijn goede voornemens wel zijn behaald. Ik wens iedereen een gezond nieuwjaar en hopelijk worden de voornemens van een ieder dit jaar behaald.

Tom Kortink, gemeenteraadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(Deze column verscheen ook in de Stad Nijkerk)