Mantelzorgers zijn onzichtbare helden

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden

10 november 2021

Mantelzorgers zijn onzichtbare helden! Ze zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Die zorg is vaak onzichtbaar. Daarom worden deze week mantelzorgers in de schijnwerpers gezet: want hun zorg mag gezien worden. Ken jij een mantelzorger? Zet hem of haar in het zonnetje. 

Overal in het land en ook in onze gemeente vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. 

Mantelzorg kan om veel verschillende soorten zorg gaan. Denk aan persoonlijke verzorging (wassen, aankleden, eten en/of medicatie geven), begeleiding, helpen met vervoer en doktersbezoek, maar ook huishoudelijke en administratieve taken.

Ondersteuning van mantelzorgers

Sigma biedt in opdracht van de gemeente Nijkerk ondersteuning en informatie aan mantelzorgers. Ze geven advies, bijvoorbeeld over welke regelingen en voorzieningen er zijn om de zorg van mantelzorgers iets te verlichten. Dan kun je denken aan hulp thuis, zodat de mantelzorger zelf even op adem kan komen of er even tussenuit kan. Maar ook aan hulp met het invullen van allerlei formulieren. De consulenten van Sigma bieden daarnaast een luisterend oor. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Sigma: mantelzorg@sigma-nijkerk.nl of (033) 247 4830.

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij