Politiek Cafe Openbare Orde en Veiligheid

Politiek Cafe Openbare Orde en Veiligheid

27 januari 2022

Afgelopen zaterdag had het Politiek Café als thema openbare orde en veiligheid. Tijdens dat Politiek Café kwam ook de overlast door jongeren aan de orde. Alle Nijkerkse partijen waren vertegenwoordigd en gaven hun mening over dit onderwerp. Daarover verscheen een aantal korte berichten in de lokale media, met leuke koppen erboven.

Grote kans dat u er op heeft geklikt om toch even te zien wat er stond. En misschien heeft u er op social media ook op gereageerd. In zo'n kort bericht ontbreekt de context waarin iets is gezegd. En de nuance.

Dat korte bericht leidde tot een lang bericht van de Huurdersorganisatie Nijkerk (HON). Toen ik dat las, was ik een beetje verbaasd. Afgelopen periode heb ik een aantal keer gesproken met de HON. Ook over de overlast in Paasbos. Dat waren goede gesprekken. De constatering dat er in Paasbos overlast is, verdeelt ons niet. Wat ons verdeelt is de maatregel om een Mosquito te plaatsen. De andere maatregelen die bij Paasbos zijn genomen, kunnen wel op steun van PRO21 rekenen. En we zien dat die maatregelen op dit moment nog niet genoeg opleveren. De overlast is er nog. En niet alleen in Paasbos, maar op meer plekken in onze gemeente. Ook daar moeten we aandacht voor hebben. Daarom is het belangrijk om een plan te maken voor de hele gemeente. Waarbij voor PRO21 het uitgangspunt is dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten in de openbare ruimte. En dat, als zij dat doen, overlast niet acceptabel is. Als dat gebeurt, moet de gemeente de regie nemen, pro actief.

Nadat mijn verbazing voorbij was, heb ik daarom de telefoon gepakt en de HON gebeld. Over de Mosquito zijn we het niet eens geworden. Ondanks dat was het volgens mij toch een goed gesprek. Ik hoop dat de HON het ook zo heeft ervaren. En ik hoop dat we in de toekomst met elkaar in gesprek zullen blijven. Om zo samen te zoeken naar de beste oplossing. En om samen te werken, zodat Nijkerk voor iedereen een veilige en fijne plek is om te wonen.

Wilt u het Politiek Café terugluisteren, dat kan via: https://nijkerk.nieuws.nl/nieuws/162486/is-nijkerk-crimineler-dan-je-zou-denken-audio/

Irene Moes
Lijsttrekker PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.