PRO21 staat voor genoeg ruimte om binnen te sporten

PRO21 staat voor genoeg ruimte om binnen te sporten

31 maart 2023

De gemeente heeft zes sporthallen. Drie in Nijkerk (Strijland, Watergoor en Corlaer), twee in Hoevelaken (Ridderspoort en De Slag) en één in Nijkerkerveen (De Baggelaar). Van die zes sporthallen worden vijf sporthallen vernieuwd. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen donderdagavond 30 maart besloten. Corlaer is nog niet zo lang geleden gebouwd en voldoet aan de eisen.

PRO21 vindt het belangrijk dat de sporthallen voldoen aan de wensen en kwaliteitseisen van deze tijd en is daarom blij dat de eerste stap gezet wordt naar vernieuwing.

De volgorde van vernieuwen is ook vastgesteld. De Baggelaar in Nijkerkerveen is de eerste sporthal die wordt vernieuwd en uitgebreid, PRO21 is hier blij mee. De staat van de sporthal voldoet niet meer aan deze tijd.

Elke kern verdient evenveel aandacht en dus ook de sporthallen die nodig zijn voor de behoefte die er per kern is. Om de behoefte in Hoevelaken goed in beeld te krijgen wordt aanvullend onderzoek gedaan. PRO21 vindt het belangrijk dat dit onderzoek snel en goed wordt uitgevoerd. Daarom hebben wij in de raadsvergadering ook gepleit voor een masterplan voor alle voorzieningen in de kern Hoevelaken.

Op dit moment is er een tekort aan ruimte in de sporthallen. Daarom hebben de verenigingen gevraagd om tijdelijk een blaashal te plaatsen. In een eerdere vergadering bleken hier nog veel haken en ogen aan te zitten. Daarom is het nog te vroeg om hier een besluit over te nemen. De gemeenteraad heeft de wethouder gevraagd in gesprek te blijven met de verenigingen. Zodat alles zo snel mogelijk duidelijk is en de raad een besluit kan nemen. Een snel besluit is nodig om de blaashal komende winter al te kunnen neerzetten. PRO21 hoopt dat de verenigingen en de wethouder eruit komen en er snel een mooi voorstel bij de gemeenteraad ligt.

Er zijn besluiten genomen waar PRO21 achter staat. De sporthallen worden vernieuwd en de Baggelaar is als eerste aan de beurt.

Tom Kortink, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.