Samen een blik op de toekomst houden

Samen een blik op de toekomst houden

29 maart 2024

Column Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21 (deze column verscheen ook in de Stad Nijkerk).

Waarom heb je deze plek in de gemeente Nijkerk gekozen?

Dit is de N301 bij restaurant Moeke. Hier heb ik vele wandelingen met mijn lieve, helaas overleden mama gemaakt. We liepen door Nijkerk totdat we niet meer konden. De rondweg is een route die heel geschikt is om je blik op de verte te richten.Tijdens het wandelen hadden we lange gesprekken, gaven we elkaar advies en spraken onze zorgen en gedachten uit. Bijna therapeutisch.

Wat doe je naast je raadslidmaatschap?

Ik werk voor een recyclingbedrijf en verleen daarnaast mantelzorg. Ik probeer de klanten op een positieve manier te helpen. Ik vind het belangrijk en waardevol dat iemand zich gehoord voelt, ook al is er op dat moment geen oplossing. Mijn studie was gericht op educatie en welzijn. Ik merk dat ik deze twee aspecten nog steeds erg belangrijk vind. Voor mezelf maar ook mijn vier kinderen. Ik geef ze mee: blijf jezelf onderhouden op het gebied van verzorging, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen, of via school, studie of een cursus. Jezelf blijvend ontwikkelen houd je scherp.

Wat vind je belangrijk/ Wat wil je bereiken als raadslid?

Ik was vroeger sceptisch en had een kritische houding richting de politiek. Ik kwam voor de keuze te staan of ik alleen kritisch en sceptisch wilde blijven, of dat juist in wilde zetten in mijn functie als raadslid. Ik koos voor het laatste. Ik ging met mijn ervaring als burger, als vrouw met een niet westerse achtergrond, moeder van vier kinderen, maar vooral als persoon en onderdeel van deze samenleving die reis beginnen. En daar ga ik duizend procent voor! Ik zet mij in voor iedere inwoner, maar vooral voor de kwetsbaren. Dat kan ik niet alleen, daar heb ik mijn fractie voor nodig, én de andere raadsleden. Maar bovenal onze inwoners, de samenleving als geheel, want samen kom je verder.

Fatima Laghmouchi, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.