Schreeuwen op de bank

Schreeuwen op de bank

09 juni 2022

Jarenlang zat ik op de bank te schreeuwen. Nou ja, ik schreeuwde niet (altijd) maar vond wel dat er veel dingen in de wereld beter konden. Op mijn manier probeerde ik de wereld te verbeteren. Ik werd psycholoog en addiction counselor om mensen met problemen te helpen. Ik werkte bij de voedselbank om mensen te begeleiden naar andere hulp dan alleen eten. En ik besloot zo weinig mogelijk dierlijke producten te eten en gebruiken. Die Ferrari met leren bekleding liet ik aan me voorbij gaan.

Toch knaagde het gevoel meer te willen doen, dichterbij. Ik woonde een online-informatieavond bij van PRO21. Online was veilig voor een redelijk verlegen iemand als ik. Het was prettig met mensen te praten die mijn idealen deelden. Hoewel ik bijna meteen in discussie kwam over een coffeeshop in Nijkerk (geheel niet in mijn comfortzone, discussies met onbekenden!) beviel de fijne sfeer met veel humor en persoonlijke verhalen.

Tijdens het flyeren voor de verkiezingen ontdekte ik hoe betrokken inwoners zijn bij hun woonplaats. En hoe interessant ik het vind te luisteren naar hun ideeën.Nu zit ik in de gemeenteraad! De tijd van schreeuwen op de bank is voorbij. Enorm wennen maar vooral enorm leuk. Leuk om met inwoners in gesprek te gaan over hun zorgen en hun plezier. Leuk om te zien hoe hard er in en aan de gemeente gewerkt wordt. Leuk om met de raad te kijken waar we trots op zijn en wat beter kan.

Zit u of jij soms ook te schreeuwen op de bank? ‘Schreeuw’ het dan eens naar mij via de email of telefoon. Want nu PRO21 wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh afscheid heeft genomen wil ik deze wijsheid van haar er graag in houden: alleen ga je sneller, samen kom je verder. 

Adinda van de Beek
Raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.