Sport is voor iedereen

Sport is voor iedereen

20 april 2023

Als klein kind rende ik elke zaterdag samen met mijn teamgenoten op het voetbalveld. Het ging niet om het winnen maar om het voetballen met je vrienden. Dit zorgde ervoor dat ik het voetbal leuk vond.

Volgens mij is dit waar sporten en bewegen om moet draaien. Plezier hebben in het bewegen samen met je vrienden. Kinderen die met plezier sporten blijven langer sporten. Verschillende onderzoeken wijzen dit uit. Onderdeel van met plezier sporten is de prestatiedruk weglaten en het kind laten genieten van het spel.

In het team waarin ik speelde maakte het ook niet uit wie je was. Iedereen was welkom. Sporten binnen een vereniging zorgt er ook voor dat je nieuwe mensen leert kennen. Ook mensen die anders zijn dan jij. Als we met elkaar in gesprek gaan en elkaar ontmoeten, hebben we ook meer respect voor de mening van een ander. Binnen verschillende teams voetballen mensen met een andere culturele achtergrond of politieke voorkeur. Maar tijdens de wedstrijd of training merk je dit niet en speel je vooral als mens.

Verenigingen zijn onmisbaar in onze gemeente. Daarom wil ik mij inzetten voor het verenigingsleven. Ook is het belangrijk dat inwoners genoeg kunnen bewegen, hier ga ik me de aankomende tijd mee bezig houden. Wil je het hier eens over hebben met mij dan kan je altijd contact opnemen.

Terugkomende op de zaterdagen van vroeger. Nee, we wonnen bijna nooit, maar plezier hadden we zeker. Iets dat ik elk kind gun.

Tom Kortink, raadslid PRO21
Tom@PRO21.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij